Foto: DHA


İstanbul'un düşman işgalinden kurtuluşunun 92'nci yıl dönümü nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Taksim'de Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bırakıldı. Çelenk bırakma ve saygı duruşunda sadece protokol ve o sırada Taksim'den geçen vatandaşların katılması dikkat çekti. Düşük katılımın en önemli nedeninin her yıl okulların tatil olduğu 6 Ekim'in bu sene sessiz sedasız tatil edilmemesi olduğu belirtildi.

Cumhuriyet Anıtı önünde saat 10.00'da başlayan törene protokolden katılım düşük seviyede kaldı. İstanbul Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı katılmazken, Vali Yardımcısı İsmail Gümüştekin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis 2. Başkanvekili Göksel Gümüşdağ yetkililer ve bir grup öğrenci katıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi çelenginin anıt önüne konulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Foto: DHA


Anıt özel defterini yazıp imzalayan Göksel Gümüşdağ, "Bugün İstanbul'un düşman işgalinden kurtuluşunun 92'nci yıl dönümünü milletçe büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. İstanbul'un işgalden kurtuluş milli mücadele en önemli sayfalarından biridir. Aynı zamanda bugün sahip olduğu abideleşmiş sayfasını anma günüdür" dedi. DHA

Foto: DHA


Foto: DHA