Asuman ARANCA/ANKARA

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin güvenlik işlerini de sağlayan ANFA Güvenlik’in, yaklaşık iki bin çalışanına Passolig kartı çıkararak, Melih Gökçek'in oğlu Ahmet Gökçek'in başkanı olduğu Osmanlıspor'a taraftar gücü sağladığı ortaya çıktı. Zorla maça götürülen güvenlik görevlilerinin belediyeye ait otobüslerle stada taşınarak, kendilerine dağıtılan slogan listesine göre maçlarda Osmanlıspor lehine tezahürata zorlanıyor. Maçın 18. dakikasında oğul Gökçek lehine slogan attırılan güvenlikler, mesai bitimi ya da başlangıcı nedeniyle perişan hale geldiklerini, üstelik maçlara da aç susuz maça götürüldüklerini anlatıyor. Güvenlikler ayrıca, Erdoğan'ın karşılanma törenlerinden AKP’nin seçim mitinglerine kadar birçok eyleme de işten çıkarılma tehdidiyle götürüldüklerini belirtiyor.

İşten çıkarılmakla tehdit ediliyorlar

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin güvenliğini sağlamasının yanı sıra başkentteki belediye kurumları ile tüm park ve bahçeleri de koruyan ANFA Güvenlik’in, çalışanlarını AKP ve Gökçek’in siyasi işlerinde kullandığı ortaya çıktı. SÖZCÜ’ye ulaşan bazı güvenlik görevlilerinin yaşadıkları “bu kadar da olmaz dedirtti. Onursal Başkanlığını Melih Gökçek’in, kurucu başkanlığına ise Ahmet Gökçek’in yaptığı Osmanlıspor’un maçlarında taraftar sıkıntısı yaşaması ANFA Güvenlik’i devreye soktu. Büyükşehir Belediyesi’nin devreye girmesi üzerine, çalışanlarının kimliklerini toplayan ANFA Güvenlik, maçlara gidebilmeleri için PassoLig kart çıkardı. Osmanlı Spor’un maçlarına işten çıkarılma tehdidiyle zorla götürüldüğünü öne süren çalışanlara, maçların olduğu günün sabahında belirlenen yerlerde toplanması emredildi.

Duyuruyla talimatlar yağdırdılar

Belediyeye ait EGO otobüsleriyle stada taşınan güvenlik görevlilerine, maçla ilgili talimatlar içeren duyurular yapıldı. Duyuruda şu ifadeler yer aldı:
“Maç bitmeden kesinlikle stat terkedilmeyecek. Maçta her sorumlu kendi grubunun başında bulunacak. Taraftar katılımı sağlayan kişiler, gerçekten maça getirebileceği şahıslara Passolig çıkarttıracak. Tezahürat konusunda her bölgenin sorumlusu başında durup tezahürata katılım sağlayacak. Maçın 18. dakikasında cep telefonlarının flaşları yakılacak. Taraftarı 1 grubuyla görüşülüp herhangi internette ve Facebook’ta Osmanlı Spor’la alakalı bir sayfa veya grup oluşturmayacaklar. Oluşturan varsa hemen kaldıracak.”

Zorla AKP üyesi yapıyorlar

“İşten atılma” korkusuyla adının yazılmasını istemeyen bir güvenlik görevlisi, Sözcü’ye şunları anlattı:

“Aç-susuz maçlara götürüyorlar bizi. Buna karşı çıkamıyorsunuz. Hepimizin geçim sıkıntısı var. 1550 TL veriyorlar. Çoğumuzun evi kira. Bazılarımızın ise bankaya kredi borcu var. Karşı çıksak işsiz kalacağız. Bize yerel seçimler öncesinde kadro sözü verdiler ancak sözlerini tutmadılar. Üstelik bizi sadece zorla maçlara da götürmüyorlar. AKP’nin seçim çalışmalarına, kongre ve mitinglerine hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı karşılamaya da zorla götürülüyoruz. Kimlikleri toplanıp zorla AKP’ye üye de yapılanlar var. CHP ve MHP’nin seçim afişlerinin sökülmesinde güvenlikler kullanılıyor.”

Melih Gökçek dinozoruna isim arıyor!

Melih Gökçek dinozoruna isim arıyor!