Seçim hükümetine katılarak MHP'de şimşekleri üzerine çeken ve 'kesin ihraç' talebiyle disiplin kuruluna sevk edilen Tuğrul Türkeş için partide ilginç bir yol izleniyor. İhraç talebi hakkında savunma süresinin dolduğu cumartesi akşamına kadar savunma yapmaması halinde Tuğrul Türkeş'i ihraç etmeyi planlayan MHP, 'Türkeş' soyadını kullanmama kararı aldı. Tuğrul Türkeş için 'Tuğrul Bey' ya da 'Yıldırım Tuğrul' isimleri tercih edilecek.

Alparslan Türkeş'ten oğul Tuğrul Türkeş'e mesaj

Alparslan Türkeş'ten oğul Tuğrul Türkeş'e mesaj

Milliyet'te yer alan habere göre; MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Halil Öztürk, Türkeş’e savunması için gerekli tebligatın yapıldığını ve şu ana kadar sürecin parti içtüzüğündeki hükümler doğrultusunda yürütüldüğünü, 7 günlük süre içinde savunmasını vermesi veya vermemesi halinde MDK’nın toplanarak kararını vereceğini dile getirdi. Türkeş, ‘tedbirli’ sevk edildiği için ‘parti üyeliği’ dışındaki sıfatları kullanamıyor, parti adına hiçbir organizasyona katılamıyor, partiyi herhangi bir platformda temsil edemiyor. Partide kalmaya devam edeceği sinyali veren Türkeş’in de ihraç kararı çıkması durumunda yargıya gitmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Tuğrul Türkeş'ten gelen tepkilere yanıt

Tuğrul Türkeş'ten gelen tepkilere yanıt

MHP, Tuğrul Türkeş’in isminin geçtiği yerde, ‘Türkeş’ soy isminin kullanılmaması kararı aldı. MHP’nin kurucu lideri Alparslan Türkeş’in mirasına ihanet ettiği gerekçesiyle MHP yönetiminin böyle bir karar aldığı öğrenildi. Buna göre MHP’liler Türkeş için, ‘Tuğrul’, ‘Yıldırım Tuğrul’ veya ‘Tuğrul Bey’ şeklinde hitap edecek.