Seçimlere bağımsız aday olarak gireceği için parti tüzüğü gereği genel başkanlık görevinden istifa eden Osman Pamukoğlu,  ''Bu bölgede geçen seçimde PKK'nın bağımsız adayı 156 bin oy aldı. Eğer ben 400 bin oy alamazsam ölmüşüm de ağlayanım yok demektir. O zaman ne söylenecek bir söz, ne yapılacak birşey kalmaz'' dedi.

Hak ve Eşitlik Partisi, 7 Haziran 2015'de yapılacak genel seçimlere bağımsız adaylarla girecek. HEPAR, İstanbul, İzmir ve Ankara'da seçime katılacak bağımsız adaylarını belirledi. Adaylar dünden itibaren seçim çalışmalarına başladı.

GENEL BAŞKANLIKTAN AYRILDI

Osman Pamukoğlu da Arnavutköy, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Çatalca, Bakırköy, Başakşehir, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Esenyurt, Silivri, Güngören ve Küçükçekmece'yi kapsayan İstanbul 3. bölgeden aday oldu. Parti tüzüğü gereği de Genel Başkanlık görevini bıraktı. Seçime kadar bu koltukta, Genel Başkan yardımcısı Cazim Gürbüz oturacak.

Pamukoğlu ''Ben ve bağımsız adaylarımız 1 Mart 2015’den itibaren seçim bölgelerinizde çalışmaya başladık, sahaya düzen partilerin adaylarından 45 gün önce çıktık. Seçime katılacağım İstanbul 3. bölge, PKK’nın bağımsız adayının 156 bin oy aldığı bir bölgedir. Bu bölgeden PKK adayı 156 bin oy alırken, Osman Pamukoğlu kimliği ile en az 400 bin oy alınamıyorsa, ne söylenecek bir söz, ne de yapılacak bir şey kalmadı demektir. Halk dilinde buna 'Sen ölmüşsün de ağlayanın yok' denir. Ama bizim gücümüz halka karşı beslediğimiz güvenden ileri geliyor'' dedi.