Foto: Depophotos


Kamil ELİBOL / ANKARA

Ülke çapında görev yapacak polislere “trafoların” güvenliğini sağlama görevi de verildi. PKK/KCK terör örgütünün hassas noktalara yönelik muhtemel sabotajlarına karşı da polis alarma geçti.

Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, genel seçiminde alınacak tedbirler konusunda 81 İl Emniyet Müdürlüğü’ne genelge gönderdi. Lekesiz, seçimin huzur ve güven ortamı içerisinde geçmesi ve seçmenin hür iradesinin sandığa yansıması için alınacak seçim güvenliği önlemlerini şöyle açıkladı:

-Başta petrol, doğalgaz ve elektrik gibi genel hayat bakımından önem arz eden enerji nakil hatları, barajlar, su depoları, trafolar, haberleşme tesisleri vb. hassas noktaların korunması amacıyla alınan tedbirler gözden geçirilsin. Muhtemel sabotajlara karşı tüm personel dikkatli ve duyarlı hale getirilsin.

OLAĞANÜSTÜ TEDBİRLER

-Özellikle havaalanları, deniz limanları, otobüs terminalleri, metro ve tren istasyonları gibi vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı yerlerin giriş ve çıkışlarının kontrollerinde özel güvenlik personeli ile kamera sistemleri etkin bir şekilde kullanılsın.
-Bu tür yerlerde şahıs ve eşya arama konusuna önem verilsin. İlgili kurum ve kuruluşlarla koordine kurularak güvenlik tedbirleri alınsın.

PLAKALARA DİKKAT

-Gerek şehir içinde, gerek şehir dışında seyreden trafik tescil plakalarının ilgili mevzuat doğrultusunda (Karayolları Trafik Kanunu 23. Madde) araçların üzerinde bulunup-bulunmadığı kontrol edilsin.

-Seçim güvenliği tedbirleri kapsamında, sandık alanı ve çevresi başta olmak üzere il genelinde tüm araçlar hassasiyetle incelensin. Şüpheli görülen araçların plaka sorgulamaları yapılsın.

-İllerimizde bulunan Kent Güvenliği Yönetim Sistemi (KGYS) ve Plaka Tanıma Sistemleri (PTS) aktif olarak kullanılsın. Görevli tüm personel daha dikkatli olması hususunda uyarılsın. Arızası bulunan KGYS ve PTS sistemlerinin ivedilikle arızaları giderilsin.

-Özellikle plakasız araçların mutlak suretle incelenerek muhtemel bir terör saldırısında kullanılma ihtimali de göz önünde bulundurularak buna uygun bir yaklaşımla kontrol edilmesi sağlansın.