İzmir'de CHP 2'nci Bölge 6'ncı sıra milletvekili adayı iken Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), Basın İlan Kurumu yönetiminden yasal süre içinde ayrılmadığı gerekçesiyle adaylığını iptal ettiği Atilla Sertel, hukuk mücadelesi başlattı. Anayasa Mahkemesi'ne bereysel başvuruda bulunacağını açıklayan Sertel, "Başbakanlığı bırakmadan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı olmasına ve seçimlere girmesine YSK ses çıkarmadı, herkes film gibi izledi. Atilla Sertel'in milletvekiliği kağıt üzerinde iptal edilebilir ama gönüllerde, beyinlerde asla iptal edemezsiniz" dedi.

YSK, Atilla Sertel'in adaylığını iptal etti

YSK, Atilla Sertel'in adaylığını iptal etti

 
İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanlığı görevlerinden ayrıldıktan sonra CHP'den aday adayı olan Atilla Sertel, İzmir 2. Bölge'de girdiği ön seçimde Kemal Kılıçdaroğlu ve Mustafa Balbay'ın ardından üçüncü sırada yer aldı. Kontenjan adayları nedeniyle Sertel, CHP'nin 6. sıra milletvekili adayı oldu. Seçileceğine kesin gözüyle bakılan Sertel'in adaylığına, ön seçimde 60'lı sıralarda kalan bir aday adayı, Basın İlan Kurumu'ndaki görevinden yasal sürede ayrılmadığı gerekçesiyle itiraz etti. İl Seçim Kurulu itirazı redetti. Ancak Yüksek Seçim Kurulu itirazı yerinde bulup Sertel'in adaylığını iptal etti.

Uğur Dündar CHP'lilere sert çıktı

Uğur Dündar CHP'lilere sert çıktı

Haberi seçim çalışması için bulunduğu ilçe gezisinde alan Sertel büyük şok yaşadı. Avukatı Murat Ergün ve Atilla Sertel, Anayasa Mahkemesi'ne başvuracakları belirtti. Konuyla ilgili açıklama yapan Sertel, "Avukatlar, anayasaya mahkemesine bireysel başvuru yapmamı istediler.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ile İzmir Barosu Yönetim Kurulu üyesi Murat Ergün, hukuksuzluk ve haksızlık olduğunu vurguladılar. Ben de vekaletimi Murat Ergün'e verdim. Pazartesi günü Anayasa Kahkemesi'ne başvuruda bulunacaklar. Bu ülkede en büyük kamu kuruluşunun başında olan başbakan istifa etmeden cumhurbaşkanlığı seçimlerini yürüttü ve cumhurbaşkanı oldu. YSK buna tek kelime etmedi. Herkes bu olayı başından sonuna kadar film gibi seyretti. Atilla Sertel olarak, Gazeciler Cemiyeti başkanı olarak, Basın İlan Kurumu'nda, Türkiye'deki basın ve gazeteci derneklerinin haklarının konuşulacağı genel kurulu toplantısına katıldım. Toplantıya katılmam beni devlet memuru yaptı. Ben basın ilan kurumunun yönetiminde değilim. Sadece kurumsal görevim nedeniyle orada genel kurul üyesi olarak katıldım. Bu beni kamu görevlisi yapmaz. Kamu görevlisi isem, hangi derecedeyim, ne kadar maaş alıyorum, hangi sosyal haklarım var? YSK'nın bunu bana açıklaması lazım. Haksız ve hukuksuz yere adaylığım elimden alındı. Ön seçimdeki, 13 bin insanın iradesine haksızlık yapıldı. Ön seçimden çıktım. 13 bin insanın bende oyu var. Eğer milli irade, halk diyorlarsa, işte milli irade ve halk açık bir biçimde tercihini yapmıştır. Atilla Sertel'in milletvekiliği kağıt üzerinde iptal edilebilir ama gönüllerde, beyinlerde asla iptal edemezsiniz" dedi. (DHA)