Kamil ELİBOL / ANKARA

Kobani’ye insani yardım götürmek için Suruç’a gelen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu üyesi 300 gence dönük intihar eyleminde A-4 plastik patlayıcı kullanıldığı belirlendi. IŞİD mensubu canlı bombanın vücuduna sardığı RDX patlayıcının infilak etmesini “garantiye” almak için fitilini el bombasına bağladığı da anlaşıldı.

TAPA BULUNDU

İntihar saldırısı sırasında cesedi paramparça olan kadın canlı bombanın yanında el bombası tapası bulundu. Parmak izi ve DNA incelemesi ile kimliği tespit edilmeye çalışılan canlı bombanın intihar yeleğindeki patlayıcının ateşleme düzeneğini el bombasına bağlaması özel eğitim aldığını ortaya koydu.

Katliamı o mu gerçekleştirdi?

Katliamı o mu gerçekleştirdi?

EN AZ 4 KİLO

Patlamanın ardından Kriminal Polis Laboratuvarları Daire Başkan Yardımcısı Cem Çetin başkanlığındaki özel bir ekip Amara Kültür Merkezi’nde bomba ve olay yeri incelemesi yapmak üzere uçakla Urfa’ya gönderildi. Ekipte Bomba İmha ve İncelemeleri Şube Müdür vekili de yer aldı.

ÖZEL EKİP İNCELEDİ

Olay yeri ve bomba imha uzmanlarından oluşan özel ekip, ilk tespitlerini Ankara’ya rapor etti. İntihar eyleminde 4-5 kilogram RDX plastik patlayıcı kullanıldığı değerlendiriliyor. Eylemin açık alanda (bahçede) gerçekleştirilmesinin facianın boyutlarını azalttığı ifade edildi.

CHP'den flaş Suruç talebi

CHP'den flaş Suruç talebi

DAHA ÇOK KAYIP

Üst düzey bir emniyet yetkilisi, canlı bombanın kendisini Kültür Merkezi içerisinde patlatması halinde ölü ve yaralı sayısının daha artacağını belirterek, “A-4 gibi tahrip gücü yüksek patlayıcılar kapalı alanda infilak ettiğinde basınç etkisi yaratır. Bu durumda zayiat en az iki katına çıkardı” yorumunu yaptı.

YERLİ Mİ YABANCI MI?

Ceset parçaları üzerinde yapılacak çok yönlü incelemeden sonra IŞİD’li canlı bombanın açık kimliği ve uyruğuna ulaşılması amaçlanıyor. MİT ve Emniyet İstihbarat Dairesi ise soruşturmayı “eylem emrini kim verdiği” ile “canlı bombaya yardım eden” örgüt üyeleri üzerinde derinleştirdi.


"Ölü sayısı 32 oldu"

RUS YAPIMI

Canlı bombanın parçalanmış cesedinin yanında bulunan tapanın Rus yapımı bir el bombasına ait olduğu tahmin ediliyor. Tapa balistik inceleme için Diyarbakır’daki Polis Laboratuvarı’na gönderildi.