Haber: Veli Toprak/ Fotoğraf: Zekeriya ALBAYRAK

İç Güvenlik Paketi TBMM Genel Kurulu’nu kilitledi. Muhalefet partilerinin karşı çıktığı yasanın 3 haftada 46 maddesi kabul edildi. AKP, 4 günlük ara verdi. Hafta başında yasanın geri kalan 86 maddesi görüşülmeye devam edilecek.

17 SAATLİK GÖRÜŞME

Genel Kurul önceki gece rekor bir çalışma geçekleştirdi. Çarşamba günü saat 14.00’te başlayan yasanın görüşmeleri Perşembe sabahı 06.42’de tamamlandı. 16 saat 42 dakikalık çalışmada 8 madde kabul edildi. Toplam 132 maddeden oluşan yasanın 46 maddesi geçti. Dün ve bugün aç-kapa yapacak olan Genel Kurul, Pazartesi günü paketi görüşmeye devam edecek.

MUHALEFET DİRENİYOR

17 Şubat tarihinde başlayan pakete CHP, MHP ve HDP sert muhalefet ediyor. AKP bir yandan yasanın daha erken çıkartılabilmesi için muhalefet geri adım atmadan öneriler götürüyor. Ancak muhalefetin tavrında bir değişlik yaşanmadı. HDP’lilerin İmralı’yla yapacağı son görüşmeyle AKP-HDP arasında anlaşma olup olmayacağı önümüzdeki hafta belli olacak.

"AK BABA LEŞ YER"

MHP’li Meclis İdare Amiri Ali Uzunırmak ise iktidar partisinin adındaki ‘AK’ ile ‘Akbaba’ arasında bağlantı kurması iktidar vekillerini kızdırdı. Uzunırmak, “Bir tek kısa söz söylüyorum, herkese ders olsun: Akbabanın ismi akbabadır ama isminin ‘ak’ olmasıyla leş yemekten vazgeçmiyor, onlar leş yiyerek besleniyorlar” dedi. AKP Yalova Milletvekili Temel Coşkun, “terbiyesiz” derken, Düzce Milletvekili Osman Çakır “İçindekileri kusmaya devam et” diye oturduğu yerden sataştı. Uzunırmak, AKP’lilere “Üstüne niye alınıyorsun, niye üstüne alınıyorsun? Leş mi yiyorsun, leşle mi besleniyorsun, niye alınıyorsun üstüne? Bizim yol arkadaşlarımız bellidir. Bizim yol arkadaşlarımız Türk milletinin içinde, yüce Türk milletinin evlatlarıdır, başkaları değildir. Rüşvetle, parayla, pulla, yolsuzlukla, her türlü ihanetle olanlar bizim yol arkadaşımız olamamıştır” diye cevap verdi.

"ALA DÜRÜST İSE…"

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ‘Anayasayı tanımıyorum’ diyen İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya çağrı yaptı: “Bakan, aslında tek kişilik darbe yapmaya kalktı burada, yaptığı tam darbeciliktir. ‘Anayasa’yı tanımam’ ne demek? Bakan Bey’de biraz samimiyet olsa, biraz dürüstlük olsa, üzerinde gelip yemin ettiği Anayasa’ya, sonra kürsüye çıkıp Bakanlıktan aldığı güçle ‘Ben bu Anayasa'yı tanımam’ diyemez. ‘Ben bu Anayasa’yı tanımam’ diyen bir İçişleri Bakanı o görevde kalmamalıdır.”

"SÜLÜKLER NEREDE?"

Meclis dün saat 14.00’de aç-kapa yaptı. TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, bakan ve komisyon olmadığı için oturumu açmadan kapattı. Salonda bulunan MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, “Başkan ben çalışmaya geldim, neden kapatıyorsun. Devletin yapacak önemli işleri var. Bütün sülükler tedavülden kalkmış, nerede bunlar” diye bağırdı.