Ali Ekber ERTÜRK / ANKARA

YSK’ya sunulan RTÜK raporunda, TRT Türk’ün 1-7 Mayıs tarihleri arasında parti mitinglerinde AKP’ye 2 saat 17 dakika 45 saniye ayırırken, diğer 3 partiye ise ‘sıfır dakika’ ayırdığı görüldü. Kamu kuruluşu olan TRT’nin bu tavrı muhalefette büyük tepki çekti.

AKP'nin sandık hileleri başladı

AKP'nin sandık hileleri başladı

İşte TRT ve diğer “yandaşların” karnesi

TRT Türk (1-7 Mayıs):

Mitinglerde AKP’ye 2 saat 17 dakika 45 saniye ayırırken, CHP, MHP ve HDP’ye “sıfır dakika” ayırdı. Devletin kanalı, bu tarihler arasında muhalefet partilerin mitinglerine 1 saniye bile ayırmadı. Yine TRT Türk, aynı tarihler arasındaki haberlerinde de AKP’ye 69 dakika ayırırken, CHP’ye 8, MHP’ye 5 dakika 56 saniye, HDP’ye ise 2 dakika 28 saniye ayırdı.

Fuat Avni'den bomba seçim iddiaları!

Fuat Avni'den bomba seçim iddiaları!

TGRT Haber (1-7 Mayıs):

Haberlerde AKP’ye 56 dakika 2 saniye, CHP’ye 1 dakika 26 saniye, MHP ve HDP’ye “sıfır” dakika yer verdi.

Mitinglerde AKP’ye 6 saat 11 dakika, Saadet Partisi’ne 15 dakika, CHP, MHP ve HDP’ye “sıfır” dakika yer verdi.

Kanal 24 (1-7 Mayıs):

Haberlerinde AKP’ye 1 saat 11 dakika, CHP, MHP, HDP’ye “sıfır” dakika yer verdi. Mitinglerde AKP’ye 15 saat, diğer partilere “sıfır dakika” zaman ayırarak rekora imza attı.

TV Net (1-7 Mayıs)

Mitinglerde AKP’ye 7 saat 20 dakika ayırırken, CHP’ye sadece 17 dakika, MHP’ye 7 dakika 10 saniye, HDP’ye ise hiç yer vermedi.

360 TV (1-7 Mayıs):

Haberlerinde AKP’ye 1 saat 26 dakika ayırırken, CHP, MHP ve HDP’ye yönelik sadece 1 haber yaptı o da bu partilerin aleyhlerine. Yine YSK’ya iletilen raporlarda Halk TV’nin CHP,  Ulusal TV’nin de Vatan Partisi lehine “ihlalde bulunduğu” görüldü.