Edirne'de Ülkü Ocaklarına üye yaklaşık 500 kişi, Zübeyde Hanım Parkı'nda toplandı. Ellerinde Türk bayrakları ve öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun fotoğraflarını taşıyan kalabalık sloganlarla yaklaşık 5 kilometre yürüdü.



Saraçlar Caddesine gelen ve burada basın açıklaması yapan grup daha sonra 'Kahrolsun PKK, iş birlikçi AKP', 'Dişe diş, kana kan intikam' sloganları attı. Üniversite kampüsünde öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu için dua okuyan grup daha sonra dağıldı.

SİVAS'TA ALPERENLER DE YÜRÜDÜ

Sivas'ta Ülkü Ocakaları ve Alperen Ocakları, İzmir'de üniversite öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun öldürülmesine tepki gösterdi. İzmir'de Ege Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan olaylarda hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu için Sivas'ta Ülkü Ocakaları ve Alperen Ocakları mensupları dev Türk bayrağı açarak birlikte olayı protesto etti. Atatürk Caddesi üzerinde toplanan yaklaşık 2 bin kişilik grup sloganlar atarak İstasyon Caddesi güzergahı üzerinde yürüyerek Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun öldürülmesine tepki gösterdi.



Grup yaşamını yitiren Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun poster ve fotoğraflarını taşıdı. Yürüyüşe MHP İl Başkanı Ragıp Özkan da katıldı. Polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı yürüyüşte kısa süreli bir gerginlik yaşandı. İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan'ın devreye girmesi ile gerginlik yatıştırıldı.



ERZURUM'DA YOL KAPATTILAR

Ülkü Ocakları Erzurum İl Başkanlığı tarafından, Ege Üniversitesi'nde (EÜ) karşıt görüşlü gruplar arasında yaşanan olayda 1 kişinin hayatını kaybetmesi protesto edildi. Lalapaşa Camisi önünde toplanan grup, Türk bayrağı açarak bir süre slogan attı.
Ardından Cumhuriyet Caddesi'ne yürüyen grup, polisin durdurmak istemesine üzerine, tepki gösterdi. Gruptakilerden bazıları, bir otomobili yolun ortasına çekerek, trafiği ulaşıma kapattı.

Bu sırada yoldan geçen ve içerisinde yolcuların bulunduğu bir halk
otobüsü, yaklaşık yarım saat yolda bekledi. Otobüsün hareket etmesi üzerine,
gruptakilerden bazıları araca saldırdı. Polisin uyarısı üzerine, halk otobüsü ara
sokağa girerek, bölgeden uzaklaştı.

Burada bir süre bekleyen grup, daha sonra dağıldı.

Atatürk Üniversitesi kampüsünde de bir grup öğrenci, bazı fakültelerin
sınıflarına ve kantinlerine girerek, Ege Üniversitesi'ndeki olaya tepki gösterdi.