Kamil ELİBOL / ANKARA

Çıkan çatışma nedeniyle Muş Valiliği’nce sokağa çıkma yasağı ilan edilen ilçede teröristlerce cadde ve sokaklara yapılan mayın tuzakları da imha edildi.

HAİNLER DALGA GEÇTİ

İlçeyi ele geçirmek isteyen PKK’lı teröristlerin 155 Polis İmdat’ı arayıp, “Varto’yu ele geçirdik, neden müdahale etmiyorsunuz” diyerek dalga geçtikleri de anlaşıldı. Teröristlerin polisleri mayınlarla tuzak kurdukları yollara çekip zayiat verdirmeyi amaçladığı belirlendi. Polis, hainlerin bu tuzağına düşmedi.

4 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Kalabalık terörist grubun ilçe merkezinde güvenlik güçlerine ait binalara eş zamanlı gerçekleştirdiği baskın sabaha kadar süren çatışmalarla püskürtüldü. Çatışmada 4 terörist ölü ele geçirildi. İki teröristin yaralı, iki teröristin ise sağ yakalandığı öğrenildi.

12 KG PATLAYICI

Çatışma sonrası başlatılan arama tarama faaliyetleri sırasında teröristlere ait 5 roketatar, 9 kaleşnikof tüfek ile 12 kilo patlayıcı ele geçirildi. Arama/tarama faaliyetlerinden sonra ölü ele geçirilen ve yaralı yakalanan terörist sayısının artabileceği ifade edildi.

PUSU KURULDU

SÖZCÜ’nün aldığı bilgiye göre, teröristlerce önceden yollara döşenen mayın tuzakları tek tek tespit edilerek imha edildi. Keskin nişancı özel tim mensupları teröristlerin geçiş noktalarına pusu kurdu. Beklemedikleri bir dirençle karşılaşıp çok kayıp veren örgüt mensupları gece ilerleyen saatlerde perişan duruma düştü.

İlçeye roket atar ve uzun namlulu silahlarla saldıran grup aldıkları ağır darbe sonrası telsizle sözde bölge komutanından, “Takviye gönderin, burada köşeye sıkıştık” diye yardım istedi.