Asuman ARANCA/ANKARA-

17 Aralık soruşturmalarını yürüten ve HSYK kararıyla meslekten ihraç edilen savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Artvin Valisi Kemal Cirit, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada,  Zekeriya Öz ve Celal Kara gece saat 03.00 sıralarında Sarp Sınır Kapısı'ndan Gürcistan'a geçtiğini duyurdu.



Zekeriya Öz’ün kızına hamburgerci dediler sivil polis çıktı

Zekeriya Öz’ün kızına hamburgerci dediler sivil polis çıktı


ERGENEKON'UN SAVCISI

Zekeriya Öz bir dönem "hükümeti devirmeye teşebbüs" iddiasıyla Ergenekon soruşturmasını yürütürken, şimdi "aynı hükümeti devirmeye teşebbüs" ile suçlanıyor.

"T.C.'Yİ ORTADAN KALDIRMAK"

Zekeriya Öz'e soruşturma şoku!

Zekeriya Öz'e soruşturma şoku!


Talep HSYK Başmüfettişi Yunus Nadi Kolukısa tarafından yapıldı. Talebi değerlendiren Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi eski savcı Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkında "örgüt kurmak, cebir şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs" gerekçesiyle tutuklama talebiyle yakalama kararı çıkardı.

Kararı alan TEM şube polislerinin 3 savcının evine gittiği ancak Öz ve Kara'yı evde bulamadığı öne sürüldü.

‘’Kumpas’’ davalarının önemli ismi olan ve HSYK kararıyla meslekten ihraç edilen savcı Zekeriya Öz hakkında yakalama kararı çıktı. Öz ile birlikte, 17 Aralık savcıları, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkında da yakalama kararı verildi.

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi eski savcı Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkında “örgüt kurmak, cebir şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti’ni ortadan kaldırmaya teşebbüs” gerekçesiyle tutuklama talebiyle yakalama kararı çıkardı.

ERDOĞAN MERCEDES VERDİ

İstanbul Ümraniye’de bir gecekonduda bulunan el bombalarıyla ilgili soruşturmayı Ergenekon Davasına çeviren, Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ’un da aralarında bulunduğu çok sayıda asker ve sivilin soruşturma geçirip tutuklanmasında önemli rolü olan Öz, bir dönem iktidarın da gözde ismileri arasındaydı. Dönemin Başbakanı Erdoğan, kendisine zırhlı Mercedes bile vermişti.

Yandaş basın tarafından ‘’Kahraman’’ ve ‘’Temiz eller savcısı’’ olarak lanse edilen Öz, daha sonra kara listeye alındı. İstanbul’dan Bolu’ya sürüldü. Erdoğan ve hükümete karşı cephe açtı. Yüzlerce kişinin ‘’Kumpas’’ davalarından Silivri cezaevinde yatmasına neden ayak olan Öz ‘’Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner’’ sözünün canlı örneği oldu.