Levent Kırca, kenidisini yalnız bırakmayan arkadaşlarına teşekkür etti

Hastalığını son dönemde yaşadıklarına bağlayan Kırca “Kanserin en büyük nedeni stres ve sıkıntıymış. Neden sıkıntı içinde olduğumuz da belli, devlet yardımı kesildi. Bir yandan da davalarla mücadele ediyorum” dedi...

Usta sanatçı Levent Kırca’nın kansere yakalandığı haberi tüm sevenlerini üzdü. Haberi doğrulayan Kırca 4 aydır karaciğerdeki bir tümörden dolayı tedavi görmeye başladı. Teşhis konulduktan sonra Kırca’ya uygun kemoterapi tedavisine başlandı. Tedaviye olumlu yanıt verdiğini söyleyen 66 yaşındaki Levent Kırca hastalık süreciyle ilgili ilk kez Odatv’ye konuştu. “Hayatta dik durduğum gibi, ölüme karşı da dik duruyorum” diyen Levent Kırca şöyle konuştu:

ÖLÜME EĞİLMİYORUM

“Yaklaşık 4 aydır karaciğerdeki bir tümörden dolayı tedavi başladı. Bu süreçle ilgili ilk kez konuşuyorum. Önce hangi kemoterapi yönteminin iyi gelebileceği araştırıldı ve bulundu. Bugün uzun süreden beri ilk defa iyi uyandım. Hayatta dik durduğum gibi, ölüme karşı da dik duruyorum. Ölüme eğilmiyorum. Ölümden korkmuyorum. Ama gerekirse ölmesini de biliriz. Kanserde tedavi yöntemleri çok ilerledi. Tedavi gördüğüm devlet hastanesindeki doktorlar olumlu yanıt verildiğini belirtti.”

Kanserin nedeni sıkıntı

AKP döneminde hakkında bir çok dava açılan Levent Kırca’ya Süleyman Demirel dönemde verilen devlet sanatçılığı ünvanı da Recep Tayyip Erdoğan döneminde geri alınmıştı. Devlet desteğinin de kesildiğini anlatan Kırca, kanser hastalığına yakalanmasını yaşadığı sıkıntılı günlere bağladı. Usta tiyatrocu Levent Kırca, “Bu kanserin en büyük nedeni stres ve sıkıntıymış. Neden sıkıntı içinde olduğumuz da belli, devlet yardımı da kesildi. Bir yandan da açılan davalarla mücadele ediyorum. Etmeye de devam edeceğim” dedi.



EN BÜYÜK DESTEKÇİM EŞİM...
Levent Kırca hastalığı boyunca en büyük desteği hayat arkadaşım dediği Asıl Çiftkurt’tan gördüğünü söyledi. Kırca “Bu süreçte elimi tutan destek olan Aslı Hanım’dır” dedi.

Oya Başar gelmedi


Eski eşi Oya Başar’la ilgili yapılan “Eski eşi hiç yanından ayrılmadı” haberlerini de yalanlayan Levent Kırca şöyle devam etti: “Bu haberler hiçbir şekilde doğru değil. Bu iddia, benim hayat arkadaşım Aslı (Çiftkurt) Hanım’a büyük haksızlık. Gece gündüz, 24 saat Aslı Hanım yanımdaydı. Tiyatrodan Bülent Demir yanımdaydı. Ve Umut Kırca gidip geldi. Ama ben Oya Hanım’la henüz karşılaşmadım. Bu süreçte elimi tutan, tiyatromun, evimin kirasını ödeyen, bana maddi ve manevi destek olan Aslı Hanım’dır. Ve seyircilerime seslenmek istiyorum. Herkes kanser olabilir. Bütün kanser olanlara acil şifalar diliyorum.”