Nedense, her Babalar Günü’nde bazıları gibi benim de aklıma Can Yücel’in babası Hasan Ali Yücel (dönemin en önemli eğitimcisi ve Milli Eğitim Bakanı) için yazdığı şiirin en can alıcı bölümü gelir: “Açıldı nefesim, fikrim, canevim / Hayatta ben en çok babamı sevdim.” Bu özel günde, kaybettikleri babalarının ardından konuşan ünlülerin sözlerini sizinle paylaşmak istedik.
ZEYNEP ALASYA
“Babamla ilgili konuşamıyorum, yüreğime düşen ateşin şiddeti henüz azalmadı bile. Her yerde onu görüyorum, onun sesi geliyor kulaklarıma. Kendimi toparlayınca, babamla ilgili güzel çalışmalar yapmak istiyorum.”
BERGÜZAR KOREL
“Türk Sineması’nın en yakışıklı dev adamı hayata veda ederken göğsünde yatıyordum. O andan bugüne seni hiç unutmadım baba. Şu kadar yıl geçti demek istemiyorum ama biliyorsun, seni hep özlemle anıyorum.”
SÜHEYL - BEHZAT UYGUR
“Nejat Uygur gibi tiyatronun kahkahası olan bir ismin oğulları olmak en büyük onur bizim için. Onun hayatını adadığı tiyatro yolunda bundan sonra biz yürümeye devam edeceğiz. Bize yutturduğun sahne tozu harikaydı.”
NURGÜL YEŞİLÇAY
2007’nin Mart ayında babası Şükrü Yeşilçay’ı kaybetti Nurgül Yeşilçay. Şanlıurfa’da Ezo Gelin dizisinin setinden Ege Üniversitesi Hastanesi’ne koştu. O acı hep içinde kaldı: “Bu sensiz 8. Babalar Günüm. Çok özlüyorum.”
KEREM ALIŞIK
“Sen 50 yıllık tiyatro devi / Herkes Sadri Alışık’a, ben sana hasret / Sen Yeşilçam Sokağı’nın Turist Ömer’i / Benimse babamdın..” Kerem Alışık’ın bugün babasına yolladığı bir minik mesaj da şöyle: “Anneme iyi bak emi!”
FADİK SEVİN ATASOY
“Hani çocukluğumda beni ‘Kaşıkçı Elması’nı görmem için Topkapı Sarayı’na götürmüştün ya... Dışarı çıkınca ‘O taşı çaldım, polisler peşimizde’ diyerek korkutmuştun beni. Tabana kuvvet kaçmıştık oradan. Müthiştin.”
SEREN SERENGİL
“Çoğu zaman film setlerin, gazino programların, turnelerin oldu ve ben hep seni özledim. Annemden boşandın, evi terk ettin, ben yine seni özledim. Sonra hayata veda ettin ve ben hala seni özlüyorum. Özlemim bitmiyor.”