Fenerbahçe, Celtic deplasmanında bir puanla döndü. UEFA Avrupa Ligi A grubunda mücadele Fenerbahçe, Celtic deplasmanında 2-0 geriye düştüğü maçta Fernandao'nun attığı gollerle beraberliği yakaladı ve pir puanı kaptı. Celtic Fenerbahçe maçı özetini ve golleri aşağıdaki linke tıklayarak izleyebilirsiniz.

Celtic 2-2 Fenerbahçe maç özeti izle

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temcilsimiz Fenerbahçe, İskoçya'da ecel terleri döktüğü maçta Fernandao'nun attığı gollerle hayat buldu. Celtic'in 28. ve 32. dakikalarda attığı gollerle 2-0 geriye düşen Fenerbahçe, 43. ve 48. dakikalarda Fernandao ile cevap verdi. Celtic Fenerbahçe maç özeti haberimizde. Celtic Fenerbahçe maçı gollerini yukarıdaki linkten seyredebilirsiniz. Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi A grubundaki puan durumu şu şekilde;



CELTİC FENERBAHÇE MAÇI İLK YARISI


3. dakikada sağ kanattan gelişen Celtic atağında Mikael Lustig’in ortasında ceza alanı çizgisi üzerinde sol çaprazda topla buluşan James Forrest sağ ayağıyla bekletmeden şutunu çekti, ancak top yandan auta çıktı.

10. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında sağ çaprazdan ceza alanı içine giren Volkan Şen arka direğe ortasını yaptı, ancak savunmada Mikael Lustig, Robin Van Persie’den önce son anda kafayla topu kornere göndererek tehlikenin büyümesini önledi.

28. dakikada ev sahibi Celtic öne geçti. Bu dakikada sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunu Kris Commons kullandı. Altıpasın sağ tarafından Mikael Lustig kafayla topu arka direğe indirirken o bölgede Leigh Griffiths’in ilk şutunda kaleci Fabiano başarılı bir kurtarış yaparken, dönen topa Leigh Griffiths bir kez daha vuruşunu yaptı ve topu ağlara gönderdi: 1-0.

32. dakikada Celtic farkı ikiye çıkardı. Bu dakikada sol kanattan gelişen atakta James Forrest, Luis Nani’den sıyrıldıktan sonra ceza alanı içine girmeden yerden topu içeri çevirdi. Kris Commons, altıpasın hemen dışından sol ayağıyla yaptığı vuruşla topu filelerle buluşturdu: 2-0

43. dakikada Fenerbahçe, Fernandao’nun golüyle farkı bire indirdi. Bu dakikada Celtic savunmasında Efe Ambrose kafayla topu kalecisine göndermek isterken Fernandao penaltı noktası üzerinde araya girerek topu çaldı ve tek vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2-1 Karşılaşmanın ilk yarısının kalan bölümünde başka gol olmadı ve Celtic, temsilcimiz Fenerbahçe karşısında soyunma odasına 2-1 önde gitti.

CELTİC FENERBAHÇE MAÇI 2. YARISI

48. dakikada Fenerbahçe Fernandao ile beraberliği yakaladı. Bu dakikada sol kanattan kazanılan köşe vuruşunu Luis Nani kullandı. Nani’nin ön direğe ortasında Fernandao yaptığı güzel kafa vuruşuyla kendisinin ve takımının ikinci golünü attı: 2-2.

52. dakikada sarı lacivertli ekip 3. gole çok yaklaştı. Bu dakikada Raul Meireles’in uzun pasıyla savunmanın arkasında topla buluşan Fernandao, kaleci Craig Gordon’un açıldığını görüp ceza alanı içine girmeden aşırtma bir vuruş yaptı, ancak top yandan auta gitti.

53. dakikada ceza alanı içine girmeden Hasan Ali Kaldırım sol çaprazdan şutunu çekti, fakat kaleci Craig Gordon sağına giden topu uzanarak çıkardı ve gole izin vermedi.

58. dakikada Fenerbahçe Luis Nani ile gole çok yaklaştı. Bu dakikalarda rakip yarı alanda baskısını artıran Fenerbahçe’de sol çaprazda topla buluşan Luis Nani sağ ayağıyla çok sert vurdu, sağ alt köşeye giden topu kaleci Craig Gordon son anda köşeden çıkardı ve topu kornere atarak gole izin vermedi. Sol kanattan Luis Nani’nin kullandığı köşe vuruşunda ise arka direğe seken topu Bruno Alves tekrar altıpasa doğru çevirdi. O bölgede Robin Van Persie kafa vuruşunu yaptı, ancak topu üstten auta gönderdi.

61. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında kaleyi cepheden gören bir noktada vuruş açısını yakalayan Diego Ribas yerden çok sert vurdu, ancak kaleci Craig Gordon ayaklarıyla son anda topu çıkarmayı başardı ve gole izin vermedi.

76. dakikada gelişen Celtic atağında Mikael Lustig’in ceza yayı içinden şutunda kaleci Fabiano topu kontrol edemedi ve elinden kaçırdı, fakat savunmada Simon Kjaer dikkatli ve tehlikeyi uzaklaştırarak golü önledi.

83. dakikada sağ kanattan gelişen Celtic atağında Mikael Lustig topu ceza alanı içine çevirdi, Kris Commons bekletmeden sağ ayağıyla topun gelişine şutunu çekti, ancak top az farkla kale direğinin üzerinden auta gitti. Karşılaşmanın kalan dakikalarında iki takımın çabası da gol getirmedi ve mücadele 2 – 2 berabere sona erdi.

Celtic: 2 – Fenerbahçe: 2


Stat: Celtic Park
Hakemler: Kenn Hansen, Lars Rix, David Vang Andersen (Danimarka Futbol Federasyonu)

Celtic: Gordon, Ambrose, Dedryck Boyata, Lustig, Bitton, Brown, Kris Commons, Stefan Johansen (Dk. 82 Tomas Rogic), James Forrest (Dk. 90 Stuart Armstrong), Kieran Tierney (Dk. 82 Tyler Blackett), Leigh Griffiths
Fenerbahçe: Fabiano Ribeiro, Şener Özbayraklı, Simon Kjaer, Bruno Alves, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Ozan Tufan (Dk. 46 Diego Ribas), Raul Meireles (Dk. 78 Abdoulaye Ba), Volkan Şen (Dk. 40 Fernandao), Luis Nani, Robin van Persie

Goller: Dk. 28 Leigh Griffiths, Dk. 32 Kris Commons (Celtic), Dk. 43 ve 48 Fernandao (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 19 Raul Meireles, Dk. 67 Bruno Alves, Dk. 90+1 Simon Kjaer (Fenerbahçe), Dk. 57 Stefan Johansen, Dk. 64 James Forrest, Dk. 74 Dedryck Boyata (Celtic)