Olumsuz hava koşullarının hüküm sürdüğü Erzurum, Ardahan ve Kars'a gece kar yağdı. Kar yağışının ardından kent merkezleri beyaza bürünürken, köy yollarının bir bölümü ulaşıma kapandı. Sibirya'dan gelen yüksek basıcın etkisi altına giren Erzurum, Ardahan ve Kars'ta, gündüz saatlerinde başlayan yağmur, gece saatlerinde yerini kara bıraktı. Kar yağışı ile birlikte hava sıcaklıklarında 4-6 derece arasında düşüşler kayedildi. Tipi halindeki kar yağışı, bazı köy ve mezra yollarının uşalıma kapanmasına yolaçtı. Belediye ekipleri, iş makineleriyle yolları kardan temizlerken tuzlama çalışması da yaptı.

İlkbahar mevsimiyle birlikte çiçek açan ağaçların üzeri de karla kaplandı. Ardahan'ın Posof İlçesi'nde kar yağışı nedeniyle çiçek açan erik ağaçlarının üzerindeki karı dökmeye çalışan Şinası Özcan, "Kar yağışı sonrası don olursa ürün alamayız" dedi.

Soğuk ve yağışlı havanın önümüzdeki Cuma gününe kadar devam edeceğini açıklayan Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü uzmanları, dün gece en düşük hava sıcaklığının Erzurum, Ardahan ve Kars'ta 0 derece olduğunu bildirdi. Kar kalınlıkları ise Erzurum'da 5, Kars ve Ardahan'da 4 santim olarak belirlendi. Uzun bir aradan sonra kar yağışına şaşıranlar kar yağışını evlerinin penceresinden çekip sosyal paşlaşım sitelerinde yayımladı.

DHA