Galatasaray, İtalya Serie A takımlarından Inter ile yeni sezon hazırlıkları kapsamında yaptığı hazırlık maçı 1-0 kazandı. Türk Telekom Arena'da oynanan karşılaşmayı Wesley Sneijder'in 54. dakikadaki golüyle 1-0 önde tamamlayan Galatasaray, böylece yeni sezon öncesi 6. ve son hazırlık maçından galibiyetle ayrıldı.Galatasaray - İnter maç özeti, maçın önemli anları ve maçtan notlar haberimizde.

GALATASARAY - INTER MAÇ ÖZETİ

7. dakikada Podolski'nin kaleci Handanovic ile karşı karşıya yaptığı vuruşta top Sloven kaleciden kornere gitti.

9. dakikada Galatasaray'ın bulduğu gol hakem tarafından iptal edildi. Selçuk'un uzaktan sert şutunda kaleci Handanovic meşin yuvarlağı sektirdi. Hareketlenen Burak, topu filelere gönderse de hakem Serkan Çınar golcü oyuncunun topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle golü geçersiz saydı.

13. dakikada kaleciyle karşı karşıya kalan Icardi'nin yerden vuruşunda Muslera topu çıkardı.

17. dakikada savunma arkasına atılan topa iyi hareketlenen Yasin, plase vuruşla fileleri havalandırdı ancak pozisyon öncesinde Burak'ın rakibine faul yaptığını belirten hakem Serkan Çınar, bu golü de iptal etti.

47. dakikada hızlı gelişen Inter atağında orta sahadan aldığı topla soldan ceza alanına giren Palacio, yerden ortaladı ancak Hernanes ve Icardi penaltı noktası üzerinde meşin yuvarlağa vuramadı.

54. dakikada Galatasaray, Sneijder'in golüyle 1-0 öne geçti. Soldan ceza alanına sokulan Podolski, açısı daralınca geriden gelen Sneijder'i gördü. Bu oyuncu ceza sahası ön çizgisi üzerinde kontrol ettiği topu düzgün bir vuruşla filelere gönderdi: 1-0

60. dakikada Tarık'ın pasıyla sağdan ceza sahasına giren Sinan, vuruşunu yaptı ancan top az farkla uzak direk dibinden auta çıktı.


GALATASARAY 1-0 İNTER

Stat: Türk Telekom Arena

Hakemler: Serkan Çınar, Erkan Akbulut, Esat Sancaktar

Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu (Dk. 59 Tarık Çamdal), Chedjou (Dk. 81 Sercan Yıldırım), Hakan Balta (Dk. 71 Koray Günter), Telles (Dk. 59 Carole), Selçuk İnan (Dk. 72 Rodriguez), Bilal Kısa (Dk. 55 Emre Çolak), Yasin Öztekin (Dk. 59 Sinan Gümüş), Sneijder (Dk. 71 Jem Paul Karacan), Podolski (Dk. 71 Umut Bulut), Burak Yılmaz (Dk. 59 Olcan Adın)

Inter: Handanovic, Santon (Dk. 64 Montoya), Miranda (Dk. 63 Ranocchia), Murillo, Jesus, Kondogbia (Dk. 79 Assane), Kovacic, Palacio (Dk. 64 Jovetic), Hernanes (Dk. 79 Dimarco), Guarin (Dk. 46 Brozovic), Icardi (Dk. 81 Longo)

Gol: Dk. 54 Sneijder (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 45+1 Podolski (Galatasaray), Dk. 68 Hernanes, Dk. 90+1 Dimarco (Inter)

MANCINI'DEN FENERBAHÇE'YE OLAY GÖNDERME

Galatarasay teknik direktörü iken futbolcularına notlar yazıp gönderen Mancini'ye bu sefer eski oyuncuları not gönderdi. Galatasaray teknik ekibinde yer alan Mert Çetin, kaptan Selçuk İnan’a bir kağıt verdi. Son olarak Burak’tan Sneijder’e giden kağıt, Roberto Mancini’ye ulaştı. İtalyan teknik adam elindeki kağıda bakıp kameralara gösterdi. 4 yıldızın yer aldığı notu gösteren Mancini'nin bu pozu sosyal medyada en çok paylaşılan fotoğraf oldu.



Hakem Serkan Çınar, iki golü iptal etti

Mücadelenin 9. dakikasında Burak Yılmaz'ın attığı gol pozisyonun yıldız golcünün elle oynadığı gerekçesiyle iptal kararı veren Çınar, 17. dakikada da Yasin Öztekin'in attığı golü öncesinde Burak Yılmaz'ın ceza alanı dışında rakibine faul yaptığı gerekçesiyle ağlara giden topu geçersiz saydı.

Bilal Kısa "İlk maçımda çok heyecanladım"

Yeni sezon hazırlıkları kapsamında oynanan Inter maçından sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan deneyimli futbolcu, "Türk Telekom Arena'daki ilk maçımdı. Maçın başında top ayağıma geldiğinde çok heyecanlandım. Sonra daha özgüvenle oynadım. Hem takım için hem de benim için güzel bir oyun oldu. TFF Süper Kupa maçı öncesinde bizim için moral oldu. İnşallah Bursaspor maçını kazanarak, lige kupayla gireriz" diye konuştu.

Hamzaoğlu "Süper Kupa öncesi kendimizi görme şansımız oldu"

Galatasaray teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, 1-0 kazandıkları Inter maçı hakkında şunları söyledi: "Son durumumuzu iyi bir takıma karşı görmek ve yeni gelen oyuncularımızı seyircimizle bütünleştirmek için bu karşılaşmayı organize ettik. Güzel bir maç olduğunu düşünüyorum. İki takım için de iyi bir hazırlık karşılaşması oldu. Bizim için TFF Süper Kupa maçı öncesi en son kendimizi görme şansıydı. Oyuncularımın performansından memnunum. Hazır olmadığımızı düşünüyordum ama şu anda 90 dakikayı çıkaracak gücümüz olduğunu gördük."