Artvin’in Hopa ilçesinde 8 vatandaşın yaşamını yitirdiği sel felaketi sonrası halkın yaralarını sarmak için Yenimahalle Belediyesi harekete geçti. Belediye tarafından hazırlanan yardım kamyonu, Hopa’ya ulaşmak üzere yola çıktı.

Hopa’da geçtiğimiz hafta meydana gelen ve 8 vatandaşın hayatını kaybettiği, 17 vatandaşın yaralandığı sel felaketi sonrası ortaya çıkan tabloya Yenimahalle Belediyesi sessiz kalmadı. Selden zarar gören Hopa halkının acılarını hafifletmek için Yenimahalle Belediyesi ve Yenimahalleliler seferber oldu. Belediyenin öncülüğünde başlatılan yardım kampanyasında toplanan birçok malzeme Hopa’ya ulaştırılmak üzere Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın katıldığı törenle yola çıktı.

Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde belediye tarafından kurulan yardım toplama merkezinde halkın da desteği ile içme suyundan, bebek bezine kadar birçok ihtiyaç malzemesi toplandı. Bunun yanında arama çalışmalarının devam ettiği bölgede kullanılmak üzere yağmurluk ve çizme gönderildi. Vatandaşların yaralarını sarmak için seferber olan belediye, sel felaketinde evleri ve eşyaları zarar gören Hopalıların evlerinde kullanmaları için halı, perde gibi birçok ev gerecini de felaket bölgesine gönderdi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Hopa’da meydana gelen sel felaketinden duyduğu üzüntüyü ifade ederek belediye olarak Hopalıların zor zamanlarında yanlarında olmak istediklerini belirtti. Yaşar, “Başlattığımız kampanya ile içinde içme suyu, bebek bezi, çizme, yağmurluk ve ev gereçlerinin olduğu yardım kamyonunu Hopa’ya gönderdik” dedi. “Hopalıların acısını paylaşıyoruz” diyen Yaşar, amaçlarının Hopa halkının acısını biraz olsun hafifletmek olduğunu sözlerine ekledi.