İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı kenti olumsuz etkiledi. İstanbul Valisi Vasip Şahin sosyal medya hesabından okulların tatil olduğunu açıkladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Şahin "Meteorolojik tahminlere göre ilimizde yoğun kar yağışı beklendiğinden 31.12.2015 Perşembe günü eğitim-öğretime bir gün ara verilmiştir." dedi.



VALİLİK'TEN RESMİ AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan değerlendirmelere göre, İstanbul İlinde devam eden kar yağışının zamanla etkisini sürdüreceği ve aralıklarla artarak devam edeceği bekleniyor. Kar birikintileri, don ve buzlanmanın özellikle ara cadde ve sokaklarda araç trafiği ve yaya ulaşımında meydana getirebileceği olumsuz etkiler göz önüne alınarak, herhangi bir sıkıntı veya mağduriyetle karşılaşılmaması için tedbir amacıyla, anaokulları, ilk, orta, liselerde eğitim ve öğretime, özel kreş, gündüz bakımevleri, çocuk kulüpleri, rehberlik araştırma merkezleri ve halk eğitim merkezlerinin faaliyetlerine 31 Aralık Perşembe günü bir gün süre ile ara verilmesi uygun görüldü. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personeller idari izinli sayılacaklar.”

İSTANBUL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ'NDEN AÇIKLAMA

Valilik açıklaması öncesi İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ise İstanbul'da okulların tatil olmayacağını belirtmiş, ayrıca valilik ile temasta olduklarını ve ilerleyen saatlerde yeni bir karar alınırsa bunun duyurulacağını söylemişti.