Mahir Ünal, Başbakan Davutoğlu tarafından açıklanan yeni kabinenin Kültür ve Turizm Bakanı oldu! Peki AKP grup başkanvekili ve Kahramanmaraş milletvekili olan Mahir Ünal 64. hükümetin Kültür ve Turizm Bakanı olarak açıklandı? Peki Mahir Ünal kimdir? İşte Mahir Ünal'ın kariyerinden detaylar...

MAHİR ÜNAL KİMDİR?


Mahir Ünal 1966 Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde dünyaya gelen akademisyen ve siyasetçidir. 24, 25 ve 26. Dönem TBMM Kahramanmaraş AK Parti Milletvekili olan Mahir Ünal, ilk ve Ortaokul öğrenimini Elbistan’da tamamladıktan sonra eğitim hayatına İstanbul’da devam etti. 1984 yılında İstanbul Bahçelievler Koca Sinan Lisesi’nden mezun oldu. Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde alan Mahir Ünal buradan 1991 yılında mezun oldu. 1997 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sosyal Yapı ve Sosyal Değişme Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisansını tamamlamış olan Mahir Ünal, aynı üniversitenin Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Ana Bilim Dalında Doktora çalışmasına devam etmektedir.

Mahir Ünal, 1992 yılında öğretmenlik görevine başladı. Öğretmenlik görevinin sonrasında Kent çalışmaları, yerel yönetimler ve siyasal iletişim konularında danışmanlık hizmetleri vermiştir. 2005 yılında İTO’da müşavirlik, 2007-2009 yılları arasında ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur.
Özel bir üniversitede Davranış Bilimleri Bölüm Başkanlığı görevini yürütmüş olan Mahir Ünal, bir vakıf üniversitesinde MBA’da Örgütsel davranış dersleri de vermiştir. Mahir Ünal, 2003 yılında AK Parti Siyaset Akademisinde dersler vermiş, 2004’ten bu yana gerçekleşen tüm seçimlerde AK Parti’nin seçim kampanyasını hazırlayan strateji ekiplerinde yer almıştır.

Irak, Malezya, Kıbrıs, Lübnan, Mısır gibi birçok ülkede seçim kampanyalarını yöneten strateji ekiplerinde de görev alan Mahir Ünal, 2009 yılında AK Parti 3. Olağan Büyük Kongresi’nde MKYK üyeliğine seçilmiş ve AR&GE Başkan yardımcılığı görevine getirilmiştir. Aynı yıl AK Parti Siyaset Akademisi Koordinatörlüğünü üstlenen Mahir Ünal, daha sonra 2011 Genel Seçimleri’nde Kahramanmaraş’tan Milletvekili seçilmiş ve Grup Başkanvekilliği görevine getirilmiştir.

24, 25, 26. Dönemlerde Kahramanmaraş Milletvekilliği ve AK Parti Grup Başkanvekilliği yapan Mahir Ünal evli ve bir çocuk babasıdır. Arapça ve İngilizce bilmektedir.