CHP Bursa milletvekili adayı Dr. Ceyhun İrgil, seçim çalışması için aracıyla Gürsu ilçesine giderken karşı yönden gelen bir otomobilin çarparak feci şekilde yaraladığı 12 yaşındaki Alişir Şimşek’in hayatını kurtardı. Vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar olan ve çenesi parçalanan küçük çocuk, Dr. İrgil’in hemen müdahale etmesi sayesinde yaşama döndü.

Olay, 29 Nisan’da Arabayatağı mevkiindeki çevre yolunda gerçekleşti. Evine gitmek için ışıklardan karşıya geçen beşinci sınıf öğrencisi Alişir Şimşek, yolda seyreden araçtan kaçamadı. Otomobilin büyük bir hızla çarptığı Alişir hızla yere savruldu. O sırada karşı yönde ilerlerken olayı gören CHP’li milletvekili adayı Dr. Ceyhun İrgil, hiç vakit kaybetmeden aracından inerek Alişir’in yanına koştu. Kanlar içinde kalan ve çenesi parçalanan küçük çocuğun dilinin geriye düştüğünü fark eden Dr. İrgil, toplanan kalabalığın şaşkın bakışları arasında hemen müdahele ederek çocuğun ağzında biriken kanı boşalttı. Küçük Alişir, çağrılan ambulansla Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

HENÜZ KONUŞAMIYOR

Yirmi gün boyunca onlarca ameliyat geçiren ve yoğun bakımda tutulan Alişir’in sağlık durumunun her geçen gün iyiye gittiğini söyleyen hastane yetkilileri, “Geldiğinde durumu çok kötüydü, olay yerinde yapılan müdahale olmasaydı hayatta kalması mümkün değildi” dedi.

Önceki gün normal odaya alınan Alişir’i ziyarete gelen Dr. İrgil ise gördüğü manzara karşısında çok memnun olduğunu belirtti. Bir inşaat şirketinde çalışan baba Celal Şimşek’in mutlulukla karşıladığı Dr. İrgil, “Ne yalan söyleyeyim Alişir’i beklediğimden daha iyi buldum. Çok rahatladım. Daha da iyi olacak” diye konuştu.

Kollarını ve ayaklarını oynatmaya başlayan Alişir, henüz konuşamıyor. Şimdilik sadece gözlerini kapatıp açarak iletişim kuruyor. Plastik cerrahinin yapacağı son bir ameliyat sonrasında bir süre daha hastanede kalması gerekiyor.

DRAMATİK TESADÜF

Öte yandan on yıl önce ailesiyle Diyarbakır’dan gelerek Bursa’ya yerleşen küçük Alişir’in, psikolojik olarak da büyük bir travma atlattığı öğrenildi. Yaklaşık dokuz ay önce Alişir’in amcasının kızı, aynı yerde yine bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanmış, ancak kurtarılamamış. Hastaneden alınan bilgiye göre, Alişir, ölen kuzeninin ardından benzer bir kaza geçirince kendisinin de öleceğini düşünerek günlerce öfke nöbetleri geçirmiş.



*****************************

Her şeyden önce hekimim

CHP Bursa milletvekili adayı Dr. Ceyhun İrgil, hastanede ziyaret ettiği Alişir’in sağlığının iyiye gittiğini görmekten mutluluk duyduğunu söyledi. Kazanın olduğu günden bu yana çocuğun durumuyla ilgili sürekli bilgi aldığını belirten Dr. İrgil olay gününe ilişkin şunları anlattı:

“Seçim çalışması nedeniyle o gün sahadaydık. Yolda bir kaza olduğunu gördük. Hemen aracımdan inip olay yerine koştum. Otomobil Alişir’e gerçekten çok kötü çarpmıştı. Arabanın dikiz aynası, çenesinin altından kesip parçalamıştı. Çocuğu gördüğümde ağzına dolan kanın ciğerlerine gitmesini derhal önlemem gerekiyordu. Dili arkaya kaçmıştı, elimle düzelttim, ağzındaki kanı boşalttım. Ben her şeyden önce bir hekimim, o an ne yapmam gerekiyorsa onu yaptım.”

***********************************

Dr. Ceyhun İrgil kimdir

İzmirli olan Genel Cerrahi Uzmanı Opt. Dr. Ceyhun İrgil, Bursa’nın en sevilen simalarından. Tıp eğitimini Bursa’da alan ve kariyerine de yine bu şehirde başlayan İrgil, meme kanseri konusunda uzmanlaştı. Uzun yıllar kamuda görev aldıktan sonra kurucusu olduğu klinikte meme kanseri konusunda literatüre giren tedavi yöntemlerine imza atan Dr. İrgil, Bursa’nın Robin Hood’u olarak nitelendiriliyor.

Dr. İrgil, Bursa’ya kattığı değerler nedeniyle de her kesim tarafından saygı görüyor. Bursa’da bir sağlık müzesinin oluşumunda ve Bursa Kent Müzesi’nin kurulmasında emeği büyük. Aynı zamanda iyi bir fotoğraf sanatçısı, bu sene beşincisi gerçekleşen Bursa Fotofest’i de başlatan isim. Deneme ve makalelerinin yer aldığı kitabının yanı sıra bir şiir kitabı bulunan Dr. İrgil, geçen yıl Bursa’ya değer katan kadınları konu alan Bursa’nın Kadın Yüzü isimli bir de araştırma kitabına imza attı. Bursa Sağlık Tarihi isimli kitabının ise ikinci cildi basıma hazır bekliyor.