Ali Ekber ERTÜRK / ANKARA

Balıkesir Müftü Yardımcısı Ramazan Tokcan, yazdığı bir makalede ‘’Şok’’ ifadeler kullandı ve ''Türban takmak yetmez, kadınlar iyice kapansın. Modaya dayalı tesettür, kadının cazibesini kapatmıyor, aksine ön plana çıkarıyor. Kadınlar tesettürü bırakıp modaya teslim oldu'' dedi.

Tokcan, Balıkesir’deki yerel yerel gazetelere yazdığı “Tesettür; Başı Değil, Bütün Bir Bedeni Örtmektir” başlıklı makalesinde  ‘’Tesettür anlayışımız da değişmiştir. Modaya dayalı tesettür, kadının güzelliğini ve cazibesini kapatması şöyle dursun, tam aksine ön plana çıkarır bir hal almıştır Günah deryasında kişiliğini kaybeden günümüz kadını, tesettürü bırakarak, modaya mağlup olmuştur. Kadının tesettürü Kâbe’nin örtüsünden daha kutsaldır. Tesettür; başı örtmek değil, bütün bir bedeni örtmektir’’dedi.

‘’DENİZDE BİR KADIN GÖRDÜM’’

SÖZCÜ’nün sorularını da cevaplandıran Tokcan,’’Bir kadın gördüm denize girmiş. Başında örtü var ama anadan üryan duruyor. Böyle şey olur mu?” dedi ve şunları söyledi:

‘’Bazı kadınlar üstü kapalı ama altta kot giyiyorlar. Tesettür, bütünlük ister, parçalanamaz. Erzurumlu kadınlarımız sarıp sarmalarlar, başka bir yerde kara çarşaf giyinirler. Ben illa şu olsun. Bu olsun demiyorum. Sadece tamamen tesettüre uymaları gerektiğini söylüyorum”