Şenol GEZER - Habip ATAM / İSTANBUL

İstanbul'da "Bakır Kralı" olarak ün yapan Cüneyt Ali Turgut'un babası Mehmet Turgut'u katleden fidyeciler, "benzerlikler taşıyan" faaili meçhul bir cinayet dosyasını daha açılmasına sebep oldu. Nevşehirli işadamı Vehbi Kahraman'ın da benzerlik taşıyan unsurlarla katledildiği ortaya çıktı. İstanbul Asayiş Polisi, dosyayı raftan indirdi.

Türkiye'nin en büyük saat ithalatçısı Mehmet Turgut, 27 Haziran'da Zeytinburnu Kazlıçeşme'deki bir otoparktan kaçırıldı. Bir gün sonra aileyi arayan fidyeciler 5 milyon Euro fidye istediler. Turgut Ailesi'nin müracaatını değerlendiren İstanbul Emniyeti'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, hummalı bir çalışma yaparak 19 gün sonra sonuca ulaştı. Teknik ve fizik takip sonucu, 17 kişilik organize suç ekibini, 5 ilde düzenenlen operasyonlarla yakalayan Kayıp Şahışlar Büro Amirliği (KŞB) dedektifleri, işadamı Turgut'un kaçırıldıktan bir gün sonra öldüğünü ortaya çıkardı. Aralarında ailenenin şoförlerinin de bulunduğu şüphelilerin ifadesinden yola çıkan dedektifler, ağzı koli bandıyla sıkıca bağlandığı için hayatını kaybeden Mehmet Turgut'un cesedini Pendik'te buldu. Ormanlık bir alana gömülen işadamı, önceki gün gözyaşları arasında toprağa verildi.

BAŞINDAN VURDULAR

Mehmet Turgut Cinayeti, 2011 yılında yine İstanbul'da işlenen faaili meçhul bir dosyayı raftan indirtti. Gebze'de geri dönüşüm tesisleri bulunan Nevşehirli işadamı Vehbi Kahraman, 1 Haziran 2011 tarihinde Pendik'teki evine dönerken kaçırıldı. Kahraman'ın oğlu Yasin Kahraman'ı ankesörlü telefonla arayan kimliği meçhul kişiler, 5 milyon ABD Doları fidye istedi. Ancak, 3 gün sonra, ihbar üzerine Pendik'te ormanlık alana giden polisler, işadamının cansız bedenin lüks aracının bağajında buldu. Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi, Kahraman'ın enseden ateş edilmek suretiyle öldürüldüğünü belirledi.



İSTANBUL'A GÜVENİYORUM!

Faaili meçhul cinayetin "kurbanın ünvanı", "olay yeri" ve "fidye miktarıyla" Mehmet Turgut Cinayeti'yle benzerlikler taşıması, el attıkları dosyaları kısa sürede sonuçlandıran Asayiş Şube Müdürlüğü'nü harekete geçirdi. Oluşturulan özel bir ekibin fidyecileri kısa sürede yakalaması bekleniyor. Cinayetin üzerindeki sis perdesinin aralanmasını bekleyen Vehbi Kahraman'ın ağabeyi Nevşehir Sanayici İşadamı Derneği (NESİAD) Başkanı İlhan Kahraman, "kardeşim, mücadeleci bir insandı. Arabada kan, kafatasında ise sert bir cisimle vurma izi bulundu. Demek ki, kaçırma sırasında bir mücadele oldu. Önce kafasına vurup yaraladılar, daha sonra öldürdüler. Demek ki, ağabeyim fidyecileri tanıyordu. Zira, Mehmet Turgut Cinayeti'nden de şoförler çıktı. İstanbul Polisi'ne güveniyorum. Kısa sürede acımızı dindireceklerine inanıyorum" dedi.

Öte yandan Adli Tıp Kurumu'nun Mehmet Turgut'a yönelik düzenlediği "ön otopsi raporu" İstanbul Polisi'ne ulaştı. Rapora göre, ceset üzerinde herhangi kesici alet ve silah izi bulunamadı. Kesin raporun bir ay sonra çıkması bekleniyor.