Onur Kıvrak, tartışma yaşadığı Sportif Direktör Süleyman Hurma'nın isteğiyle antrenmana alınmadı. Trabzonspor’da kritik Rabotnicki deplasmanı öncesi Onur Kıvrak krizi patlak verdi. Onur Kıvrak, antremanlara alınmayınca İstanbul'a döndü. Makedonya’da oynanacak karşılaşma öncesi Süleyman Hurma ile tartışan Onur Kıvrak, antrenmana alınmadı. Peki Onur Kıvrak krizi nasıl neden kaynaklanıyor? Onur Kıvrak neden dolayı kadro dışı bırakıldı?

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda deplasmanda oynanacak karşılaşma için Makedonya’da kamp yapan Trabzonspor’da Onur Kıvrak’ın keyifsiz olduğunu gören ve yürüyüş şeklinden rahatsız olan Hurma, “Kendine çeki düzen ver. Yürüyüşüne dikkat et” diyerek kaptanı uyardı. Bu sözlere sert tepki veren Onur Kıvrak “Ben bu takımın kaptanıyım. İstediğim gibi yürürüm!” dedi.

Bunun üzerine Onur Kıvrak’ın yanına giden Hurma “Senin kafan karışık. Biraz dinlen” diyerek tecrübeli kaleciden antrenmana çıkmasını istedi. Teknik Direktör Şota Arveladze’nin de haberdar olduğu olay sonrası Onur Kıvrak, Rabotnicki maçının kadrosundan çıkarıldı.

ONUR KIVRAK KRİZİNDE SON DURUM NEDİR? TARAFLAR NE SÖYLEDİ?

Trabzonspor'da Süleyman Hurma ve Onur Kıvrak arasında yaşanan tartışma ile ilgili ilk açıklamalar geldi. UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Makedon ekibi Rabotnicki ile deplasmanda karşılaşacak olan Trabzonspor’da, Süleyman Hurma ve Onur Kıvrak arasında yaşanan gerilim moralleri bozdu.

Hurma’nın isteği ile antrenmanda yer almayan Onur Kıvrak, maç kadrosundan da çıkarılırken, yaşanan gerilim ile ilgili ilk açıklamalarını yaptı. İlk olarak antrenman sonrası gazetecilere konuşan Hurma “Onur’un morali bozuktu. Bunun için kendisine izin verdim. Düzelirse aramıza döner, düzelmezse kendisi bilir” diyerek tartışmanın boyutunu gözler önüne serdi.

ONUR KIVRAK "KADRO DIŞI BIRAKILDIĞIM İÇİN İSTANBUL'A DÖNÜYORUM"

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Kaptan Onur Kıvrak, yaşananlar nedeniyle üzgün olduğunu söyleyerek “Bana kadro dışı bırakıldığım söylendi. Ben de İstanbul’a dönüyorum” dedi. Konuyla ilgili şu anda fazla konuşmak istemediğini anlatan Onur Kıvrak, ilerleyen günlerde daha geniş kapsamlı açıklama yapabileceğini sözlerine ekledi.

ONUR KIVRAK KİMDİR?

Tam adı Onur Recep Kıvrak olan Trabzonspor'un kalecisi ve kaptanı Onur Kıvra 6 Aralık 1988, Alaşehir doğumludur. Süper Lig takımlarından Trabzonspor'da forma giyen Türk milli kaleci Onur Kıvrak, 2011 ve 2013 senelerinde Futbol Plus Dergisi Yılın Futbol Oscarları kapsamında yılın kalecisi, 2010 senesinde ise yılın genç yeteneği seçilmiştir.

Futbola 1996'da İzmir'in amatör takımlarından Yeşilova'da başlayan Onur Kıvrak, 2004 yılında Karşıyaka'da profesyonelliğe geçti. 2008 yılının Ocak ayında ise Ersun Yanal yönetimindeki Trabzonspor'a transfer oldu. Bordo mavili takımdaki ilk iki sezonunda pek forma şansı bulamayan Onur Kıvrak, takımın başına Şenol Güneş'in gelmesiyle ilk onbirde oynamaya başladı. Trabzonspor'la bir Türkiye Kupası bir de Türkiye Süper Kupası olmak üzere iki kez kupa sevinci yaşayan Onur Kıvrak, Mart 2011'de dizinden sakatlanarak, 6 ay sahalardan uzak kaldı.

Türkiye U-17 takımıyla 2005 yılında İtalya'da düzenlenen Avrupa 17 Yaş Altı Futbol Şampiyonası'nda şampiyonluk, aynı yıl Peru'da düzenlenen 17 Yaş Altı Dünya Kupası'nda ise dördüncülük başarısı yaşayan Onur Kıvrak, 26 Mayıs 2010'da ilk kez A Millî Takım forması giydi. 2008'den beri oynadığı Trabzonspor'da Onur Kıvrak, 113 maçta forma giymiştir.

Onur Kıvrak, 1 Haziran 2013 tarihinde Dilek Akkuş ile İzmir'de dünya evine girdi.