Mardin Emniyet Müdürlüğü'nde Mehmet Hüseyin Balta için cenaze töreni yapıldı. Törenin ardından cenaze Diyarbakır'ın Çınar ilçesine getirildi. Burada Balta'nın cenazesi, Aşağıkonak Mahallesi'nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

PKK'lılar, polise ateş açtı

PKK'lılar, polise ateş açtı


İstanbul'da ikamet ettikleri için Mardin'deki törene yetişemeyen baba Alihan ve anne Adule, cenaze namazı ve defin işlemlerine katıldı. Şehidin naaşı mahalle mezarlığında toprağa verilirken yakınları gözyaşı döktü. Balta'nın evli 2 çocuk sahibi olduğu öğrenildi.

Askeri araca bombalı saldırı: 6 yaralı

Askeri araca bombalı saldırı: 6 yaralı


KÜRTÇE AĞITLAR YAKILDI
Şehit polis memuru Hüseyin Balta'nın annesi Adile Balta ve yakınları tarafından Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi. Şehidin babası Alihan Balta'nın metanetli olduğu gözlendi. Yakınları tarafından güçlükle yatıştırılan anne Adile Balta ise tören mangasında görevli polisin taşıdığı oğlunun fotoğrafını eline alarak gözyaşları döktü. Yüzlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde şehit için kılınan cenaze namazının ardından polis memuru Balta, toprağa verildi.

Van'da polis aracına saldırı!

Van'da polis aracına saldırı!


VALİ TAZİYEDE BULUNDU
Şehit polis memuru Hüseyin Balta için toprağa verildiği köyünde taziye çadırı kuruldu. Akşam saatlerinde beraberindeki 7'inci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ile birlikte taziye çadırına gelen Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, şehit için Fatiha okumasının ardından köyden ayrıldı.