Mehmet SERBES / ADANA

Adana’nın Seyhan İlçe Belediyesi Başkanlığı makamına 30 Mart 2014 seçimlerinden sonra oturan Başkan Zeydan Karalar, 32 milyon lira borçla devraldığı belediyenin kasasında 110 milyon lira biriktirdi. Karalar, üstelik de bu birikimi hizmet yapmadan tasarruf ederek değil, AKP’li eski yönetimimden üç-dört kat daha fazla hizmet üreterek gerçekleştirdi.

Gazetemizin Adana Matbaa Tesilerine gelerek temsilcimiz Mehmet Serbes ile görüşen Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, daha fazla tasarruf ederek daha fazla hizmet üretmelerinin “sırrını” anlattı. İşin sırrının dürüstlük ve sosyal demokrat belediyecilik anlaşısından geçtiğini kaydeden CHP’li Başkan Zeydan Karalar, şöyle konuştu:

“Musluğun başında oturup, musluktan akanın halkın parası olduğuna, ona hiçbir şekilde halel getirmemek gerektiğine inanırsanız, o parayı kendi alın terinizle kazandığınız paradan daha kutsal sayarsanız hem tasarruf edip hem de hizmet üretibiliyorsunuz. Biz 32 trilyonla devraldığımız belediyenin kasasında şu an 110 milyon TL para biriktirmiş durumdayız. Üstelik de geçmiş dönemlerde yapılanın üç-dört kat daha fazla asfalt döktük, park, spor tesisi, çocuk havuzu yaptık."



Hem tasarruf edip hem de hizmeti arttırmalarına rağmen bazı çevrelerin bundan rahatsızlık duyduklarını ifade eden Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Malum bazı çevreler bazı yayın organlarında kasıtlı haber yaptırtıyorlar. Hiç asfalt almadığımız gün bizim 162 TL’den asfalt aldığımızı yazdılar. Oysa biz o güne kadar asfalt almamıştık. Daha sonra ihtiyacımız olan asfaltı ise sadece 82 TL’den aldık. O da tesislerimizdeki arızaya karşı bir önlem olarak alınmıştı” dedi.

“Kendi asfaltımızı kendimiz üretiyoruz” diyen Karalar, “Biz belediye olarak günde 1200 ton asfalt üretiyoruz. Bir yıllık asfalt dökme planlamamızı 6 ayda bitirdik. Aldığımız küçük bir miktar asfalt ise tesislerimizde arızaya karşı bir önlem olarak değerlendirildi. “ dedi. Seyhan Belediye Başkanı en hassas oldukları konunun başında ise imar mevzuunun geldiğini kaydetti ve şöyle dedi:

“Biliyoruz ki en büyük rant imar konularında döner. Bu nedenle bu konuda çok hassasız. Kesinlikle bu konuda bir yanlışa, haksızlığa tahammülümüz yok. Geçenlerde projeye aykırı olarak yapılan bir yapıyı yıktırdık. Müteahhit 1+1 yapmayı gereken yere 4+1 yapmış. Bunun için bile bazı yayın organlarından eleştiri aldık. Artık buradaki niyeti varın siz düşünün. Ancak bunlara hiç aldırmadan doğru bildiğimiz yolda yürümeye devam ediyoruz. Kardeşimin bile inşaatı uygun olmazsa yıkarım. Bu konuda babamın oğlunu affetmem”