Bu iddialar halk üzerinde büyük etki yarattı ve söylentiler sonrası insanlar, su bayilerine akın ederek damacana suyu aldı. Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Daire Başkanlığı, 6 bölgeden numune alındığı ve sonuçlara göre herhangi bir bulguya rastlanılmadığını açıkladı.

LABORATUVARA İNCELEMEYE GÖNDERİLDİ

Suruç'taki Amara Kültür Merkezi önündeki canlı bomba patlamasının ardından bugün öğleden sonra kentteki içme suyu şebekesine IŞİD tarafından zehir atıldığı iddiaları ortalığı karıştırdı. Kentteki söylentilerin ardından paniğe kapılan vatandaşlar su bayilerine akın etti. Vatandaşlar, içmek için çok sayıda damacana suyu satın alarak evlerine döndü. Dedikodular üzerine Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Daire Başkanlığı ile Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri tarafından su arıtma tesislerinde numune alınarak laboratuvara incelenmeye gönderildi.

SONUÇLAR BASINLA PAYLAŞILACAK

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Daire Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada ise 6 bölgeden su numuneleri alındığını ve örneklerin laboratuvar ortamında inceleneceğini duyurdu. İlk sonuçlara göre her hangi bir bulguya rastlanılmadığı belirtilen açıklamada, "İlimize su sağlayan içme suyu arıtma tesisimizde güvenlik ve su kalitesi olarak herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Bunun yanında içme suyu depolarında güvenlik 7/24 bulunmakla birlikte su numuneleri de gerek Halk Sağlığı, gerekse kendi elemanlarımızca alınıp tahlil yapılmaktadır. Kamuoyundaki hassasiyete binaen ilave su numuneleri ekiplerimiz tarafından alınmış olup laboratuvarda analiz işlemleri başlamıştır. Şu anda Suruç ve merkez ilçelerimizle ilgili ilk sonuçlarda sağlığı tehdit eden herhangi bir bulguya rastlanmamıştır. Diğer numunelerin neticelenmesi zamana bağlı olduğundan sonuçlar çıktıkça basınla paylaşılacaktır" denildi.