SÖZCÜ / ANKARA

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği (TTB), terör saldırısını protesto etmek için 3 gün süreyle grev kararı aldı.

GAZETECİLER İŞ BIRAKIYOR

Basın-İş, Çev-Bir, Türkiye Gazeteciler Sendikası ve Yayın Emekçileri Kolektifi, Ankara'daki saldırıyı protesto etmek için 12-13 Ekim tarihlerinde iş bırakacaklarını duyurdu.

DOKTORLAR GREVDE

Türk Tabipler Birliği de üç gün süreyle grev kararı aldı. Doktorlar sadece acil görevlerde hizmet vereceklerini duyurdu.

ECZANELERİ KARARTTILAR

Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti ve Eczacı Odaları da “Bu saldırı tüm halkımıza yapılmıştır. Acıları, acımızdır. Ölen biziz, bizim insanımız” dedi. Eczacılar üç günlük yas süresince eczane vitrinlerini karartıp, beyaz önlüklerine siyah kurdele takma kararı aldı.

AVUKATLAR DAVAYA GİRMEYECEK

11 kurum barolara, meslek örgütlerine ve avukatlara çağrı yaparak, sendikaların iki günlük grev kararını desteklediklerini duyurdu. İstanbul’daki avukatlar 2 gün boyunca duruşmalara girmeyecek.

Birleşik Haziran Hareketi Hukukçuları, Çağdaş Avukatlar Grubu, ÇHD İstanbul Şubesi, Demokrasi İçin Hukukçular, Halkevleri Hukuk Dairesi , Hukukta Sol Tavır Derneği, Kartal Hukukçular Derneği, Katılımcı Avukatlar Grubu, Özgürlükçü Demokrat Avukatlar , ÖHD İstanbul Şubesi ve Sosyal Haklar Derneği’nin yaptığı çağrıda, “Sarayın ve geçici AKP hükümetinin politikalarıyla halklara karşı savaş başlatılmış, meydanlar bombalarla katliam alanına çevrilmiştir’” denildi.

Ankaralı Avukatlar ise patlamada hayatını kaybeden Avukat Uygar Coşkun’u Ankara Adliyesi önünde andı. Avukatlar iki gün duruşmalara girmeme kararı aldı.