iPhone serisinin beklenen modelleri iPhone 6S ve iPhone 6S Plus, 8 Eylül 2015'te tanıtılacak. Eylül'de ön siparişe açılacak olan cihazların 25 Eylül itibariyle fiilen satışta çıkacak. iPhone 6S Plus ve iPhone 6S'te LPDDR4 2 GB RAM kullanmaya başlayacağı belirtiliyor.

Akıllı telefonların dahili depolama seçenekleri de 16 GB'dan değil 32 GB 'den başlayacak. iPhone 6S ve iPhone 6S Plus'ta yeni nesil işlemci A9'un yer alacağı ve kameranın da 12 MP'a çıkacak. iPhone 6S'te 1080p Full HD ekran olacak. iPhone 6S Plus'ta ise 2K çözünürlüğe sahip 500ppi değerinde bir ekran olacak.

Kasası internete sızdı!

Apple’ın yeni telefonu iPhone 6s için beklenen an geldi ve cihazın kasasının görselleri internete sızdırıldı. Görseller 9to5Mac sitesinde yayımlandı dolayısı ile doğruluk payı yüksek. iPhone 6s’in kasası cilalanmış gözükse de bildiğimiz gibi S serisinin kendi gamından çok bir farkı bulunmuyor. Dolayısı ile iPhone 6S’in de tasarım açısından çok büyük farkı yok. Daha öncesinden Apple’ın anten çizgilerini 6S’te kaldıracağı dedikoduları bu görsellerle yalanlanmış oldu. Bunun yanında kasada çift lensli kamera bölümü de göremiyoruz.



iPhone 6S’teki en büyük değişiklik iç bağlantı noktaları. Telefonda yeni bir logic board kullanılacağı için buna uygun farklı bağlantı noktaları oluşturulmuş. Lakin yine de iPhone 6S’in daha iyi bir kamera, Force touch ve biraz geliştirilmiş teknik özelliklerle çıkması bekleniyor.