İnternetten günlük köşe yazılarını okuyorum, başlık ilgimi çekti; “Oy ve Ötesi’nde sahtekârlık tescillendi!”
Birçok arkadaşım da Oy ve Ötesi için gönüllü oldu. Haliyle ne tür sahtekârlıkların içinde yer aldıklarını öğrenmek için yazıyı açtım. Yayın organı Akit çıktı iyi mi? Yine de okudum...
Yazar 30 yıllık hukukçuymuş! İpe sapa gelmez bir yazı yazmış. Ancak sonu çok vurucu!
Yazara bir mail gelmiş, delil niteliğinde... Diyor ki;
“www.oyveotesi.org’un isminin, 2013 Haziran’ında alındığını belirtmiş. 17 Aralık’tan tam 6 ay önce... Dershane tartışmalarının tam da başladığı ay.. Tam isabet...”
Devam ediyor;
“adresleri www.godaddy.com adresinden alınmış... Zurnanın zırt dediği yer www.godaddy.com adresi domain satıyor gibi görünüyor ama sabit telefon numarası, adresi yok. Yer Amerika, yayın Türkçe. ‘Destek telefonlarımız’ diye verdikleri ülkeler, sayamadığım kadar çok... Hepsinin telefonları var. Bariz paralel adresleri olduğu belli... Bu kadar büyük destek adres ve telefonları, Microsoft’ta yoktur.”
Şaka değil, aynen böyle yazmış. Bayağı bir güldüm. Bu paranoyaklıkla insanı uyku tutmaz. Sanırsın biri Sherlock Holmes diğeri Dr. Watson... Davayı çözdüler. İnsaf! Müslümanım diye geçiniyorsunuz bari iftira atmayın.

PARALELDİR O PARALEL


Go Daddy kim? Dünyanın en büyük internet domain servisi... 1997’den beri internet domain hizmeti vermekte... Yani internet adresi adı satıyor. Girdiğiniz internet sitelerinin büyük kısmının adresini muhtemelen onlar satmıştır.
Şirket, Bob Parsons tarafından 1997 yılında kuruldu. 2002’de VeriSign tarafından satın alındı. Bunlar gizli bilgi falan da değil. Vikipedi’de yazıyor.
Adamlar 2014 itibarıyla 59 milyon ismi yönetiyorlar. Şirkette 4000 kişi çalışıyor. NASCAR’ın (araba yarışları) ana sponsoru... Şirketin ilk ismi Jomax Technologies... 1999 yılında değişti, Go Daddy oldu.
New York borsasında halka açık... GDDY ismiyle işlem görüyor. Şirket değeri 4.28 milyar dolar... Türk Hava Yolları’nın şirket değeri 3.9 milyar dolar... Oradan hesap edin...
İnternette site mi kurmak istiyorsunuz. İsim satın almak için girin 2 lira 20 kuruşa alın.
30 yıllık hukukçu yazısının dibine bir de not düşmüş; “Bunu bir kenara not edelim.” Aman bu ismi unutma Ali... Not et. Go Daddy, Go Daddy...
Go Daddy’de paralel ışığı olduğuna göre bugün yarın kayyum atamaya bile çalışırlar. Zavallı bunlar.