Boş laf oldu!
“Büyük çoğunluk kan olmasın, ölüm olmasın istiyor” tespiti geçerliliğini yitirdi. Boş laf oldu.
Kürt Gelin.
Türk Damat.
Türk gelin.
Kürt Damat.
Bunlar da geçerliliğini yitirdi. Boş laf oldu. Kan ve kurşun öne geçti. Kürt isyanı tırmanıyor. Dün ben bu yazıyı yazarken Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde polise roketatarlarla ateş edildi.
3 kişi öldü.
1 polis ağır yaralı.
Silopi’de polisin araçları ara sokaklara girmesin diye PKK terör örgütü büyük hendekler açmıştı. Silopi halkı da korkudan ya da gönülden desteklediği için buna hiç ses etmiyordu. Polis bu hendekleri kapatmaya başlayınca uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla saldırıya uğradı. Saldırı 4 saat sürdü. Çatışma sırasında halk evine kapandı. Bazı evlerde yangınlar çıktı.
Et ve tırnak gibiyiz!
Boş laf oldu.

* * *

Et ve tırnak ayrılıyor.
Gökçek Jandarma Karakolu’na askerleri getiren helikopterlere roketatarla ateş edildi. Tunceli- Erzincan karayoluna 500 kiloluk bomba döşendi. Hakkari’de Çukurca karayoluna mayın döşendiği ihbarı üzerine askerleri taşıyan konvoyun geçişi iptal edildi.
İsyanın dozu artıyor.
PKK terör örgütünü yöneten “Yürütme Konseyi” diyorlar, biz buna “Kandil’deki Cunta” diyelim; örgüt militanlarına “Serhildan yani Başkaldırı” talimatı verdi ve öldürme ve bombalamaların; Şırnak-Silopi- Cizre-Hakkari-Yüksekova- Ağrı-Doğubeyazıt’tan başlatılarak bütün Türkiye geneline yayma emri verdi. Cizre’de ana caddeye tahrip gücü yüksek bomba konuldu, gece patlatıldı. Çok sayıda işyeri hasar gördü. Uludere’de İlçe Kaymakamlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı binalarına eş zamanlı ateş edildi.
Öldürme doz artırıyor.
İsyan çıta yükseltiyor.
Siirt Havaalanı’na uçakların güvenli inişini sağlamak için koyulmuş aleti yok ediyor. Belli ki, içinde sivil yolcu taşıyan uçaklar; Türk-Arap-Kürt- İngiliz-Amerikalı-Alman fark etmez düşünsünler ve içindekiler de ölsün istiyor.
Kandil Cuntası açıkladı:
Bunlar daha hazırlık.
Henüz tetiğe dokunmadık.

* * *

Kız aldık.
Kız verdik.
Boş laf oldu.
Et ve tırnak ayrılıyor.
Boş lafların ve geçerliliğini yitirmiş tespitlerin sayısı artıyor. “Öcalan’ı devreye sokalım... O emir verince öldürme ve bombalamayı durdurur” lafı da palavra oluyor. Kandil Cuntası, “Öcalan’ı Onursal Başkan” ilan etti. Onursal Başkan, Kandil Cuntası’nın kararlarını onaylarsa şehir ve kasabalarda gösteri düzenleyip halkı “Biji Apo” diye bağırtıyorlar. Onursal Başkan, Kandil Cuntası’nın “Serhildan Başlasın” kararını onaylamazsa; “Uşak oldu Biji Apo” demeye hazırlanıyorlar.
Kardeşlik istemiyorlar.
Savaş ortamına soktular.
Her ihtimal var.
ABD bir süre seyredecektir.
O süre nedir?
Ben bilmiyorum.

Möö...(!)


Et fiyatları artıyor. Neden? Hayvancılık üretim ve besleme deseni değiştirildi. Türkiye’nin mera ve çayırlarına uygun sığır, koyun, keçi ırklarından vazgeçildi. 10 milyar TL Hazine teşviği verildi, dev sığır işletmeleri kuruldu. Hayvanların yiyeceği yemlerin üretiminde de ithal girdilerin payı arttı. Et üretimi de büyük çapta dışa bağımlı hale geldi. Türkiye hayvan besicisinin, hayvanın önüne koyduğu yemin içinde ithal girdi payı yüksek noktaya ulaştı. Möö...(!)