CHP Erdoğan’ı kurtarma levyesi olmaya mı soyunuyor? Deniz Baykal’ı Erdoğan ile görüşmeye partinin yeni beyni Berberoğlu ile Bekaroğlu mu gönderiyor?
Bize ne!
Koca köklü parti.
Allamesi, akıl vereni, ABD’den gelmeye çok arzulu Derviş’i, Tunceli’den seslenecek Bektaşi’si var.
Kendi bilir.
Kendi eder.
Kendi bulur.
Tayyip Erdoğan’ın hesap vermesi gerekir. Ülkenin kurumlarını, demokrasi kültürünü, laik damarını tahrip etti. Bunun hesabı mutlaka ondan sorulmalı ki, gelecek kuşaklar aynı hatalara gömülmesin. Deniz Baykal’ı Erdoğan ile görüşmeye gönderen CHP, oy yitiren parti oldu. Kemal Kılıçdaroğlu, dürüst kişi, temiz siyasetçi, iyi insanlık kumaşı var, ancak lider değil. Lider olamadığını girdiği bütün seçimlerde gösterdi. Kadro kuramıyor. Her rüzgara kanıp her seçim öncesi yeni vitrin süslüyor. Çekilmesi gerekirken şimdi onu; “oy artışı yapamadı ama çoğulcu, demokratik, laik Türkiye arzusunun temsilcisi oldu“ diye parlatmaya uğraşıyorlar.

* * *

Kimse parlatmasın.
Gerçeği saptırmasın.
“Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’yi hukuksuzluğa, despotluğa ve dini vesayete götürmekte olduğunun” en ışıltılı uyarısını verenler Balyoz ve Ergenekon davalarında yargılanan laik duruşlu ve yargı boyunca “hukukun kestiği parmak acımaz” tavrı gösteren generaller, amiraller, diğer subaylar oldu.
Eğilmediler.
Bükülmediler.
Hukuku savundular.
Türkiye’ye laik direnç aşıladılar. Seçim sonuçlarına göre Tayyip Erdoğan’ın partisinin 10 puan birden gerilemesinde CHP’den çok Balyoz ve Ergenekon davalarında yargılanan subayların tavrı etkili oldu. Bir de “dindar Kürt oylarının Tayyip Erdoğan’dan kopup, Selahattin Demirtaş’a yönelmesinin” payı oldu. CHP’den HDP’ye giden emanet oylar da laik direnç taşıyan “dini vesayeti geriletmenin önemini kavramış ve ülke bölünmeden Kürt sorununun çözümünü isteyen” seçmenlerdi.

* * *

CHP levye olacak.
Tayyip’i kurtaracak.
Böyle bir rüzgar üfleniyor.
AKP-CHP Koalisyonu için seçimden önce de “Büyük Uzlaşı”nın alt yapısını “isterseniz size ekonomik danışman olmaya gelirim“ diyenler döşemeye başlamıştı.
AKP-CHP koalisyon olsun(!)
Temeline şu taşlar konsun:
Paraları sıfırla taşı.
Tekmelenen işçi taşı.
Ananı da al git taşı.
Gezide genç öldürme taşı.
Esnafı kışkırtma taşı.
Döviz dolu kutu taşı.
Bakana rüşvet saat taşı.
Bilal’in vakfına bağış taşı.
Rüşveti Meclis’te aklama taşı.
Bekleme odasına aldık taşı.
MİT TIR’ında yalan taşı.
Makul şüpheli taşı.
Saray yaptırma taşı.
Rant zengini yaratma taşı.
VIP yandaş yaratma taşı.
Dost, akraba kayırma taşı.
Çerez parası taşı.
Havuz medyası yemleme taşı.
Umreye bakan götüren Rezza Zarrab taşından sonra elde Kur’an siyasi miting yapma taşı ve buna ilave Diyanet Başkanı’nı Mercedes’e bindirme taşı.
Milletin ...’na koyacağız taşı.
Orduya kumpas taşı.
Davanın savcısıyım taşı.
Yüzde 10 baraj taşı.

* * *

Dağ olmuş taşlar!
Lanetli duruyorlar!
Hepsinin tek tek hesabının sorulması gerekli bu kadar kirli taşın temele oturtulması için CHP uzlaşı levyesi olursa kalan oylar da çıldırır!

Tüketen büyüme!

Futbolcu Arda Turan’ın sevgili tüketmesi gibi Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’ye lüks ithal Mercedes tüketme alışkanlığını aşılaması sonunda ekonomik büyüme yüzde 2.3’te çakıldı. Çakılan büyümede üretim durdu. Türkiye tüketerek büyüdü. Zengin kesimin lüks tüketim büyümesi sonunda milli gelir 794 milyar dolara indi. Türkiye kişi başı 176 dolar fakirleşti. Yoksullar, işsizler perişan.