Konu iyice tava geldi. Önceki gün: “Akın İpek kara para aklıyordu ise neden hemen harekete geçmediniz, belgelerin turşusunu mu kurdunuz?” diye yazdım. Dün de; “Altıncı Akın İpek ikinci Rıza Sarraf mı?” diye yazdım.
Bugün de yazacağım.
Koza İpek’den (yani Fethullah Gülen’den) mi, yoksa havuz medyasından (yani Tayyip Erdoğan’dan) mı yanasın çemberi kuruldu. Bu karanlık çembere girersek vay halimize.
Doğrudan yanayım.
Davetiye basıyordu.
Türkiye altın kralı oldu.
Parsel, parsel ruhsatlar.
Ona verildi.
Kavga çıkmamışken, Gülen ile Erdoğan sarmaş dolaş iken, baş üstünde tutuldu. Saygın işadamı, “Anadolu Kaplanlarının en Kaplanı” diye göklere çıkartıldı.
Sarmaş dolaş bitti.
Kara paracı yaptılar.
Kara parayı, yıkıyor, aklıyor “Fethullah Gülen Terör Örgütü’ne (FETO) destek oluyor” diyorlar.

* * *

Diyorlar da gerçek ne?
ABD firması Eurogold, 1989 yılında Bergama Ovacık’ta altın madenini işletmek için ruhsat almıştı. Proje yapılmış, onaylanmış, yatırım gerçekleşmiş, altın aranmaya başlamıştı. Ovacık köylüleri ayaklandılar. Erkekleri uzun donlu üstü çıplak vücutlarıyla (Asteriks benzetmesi yapılmıştı) kadınları ellerinde çapalarıyla “siyanürle altın çıkartmaya hayır” sivil direnişi başlattılar.
Direniş tuttu.
Basın destekledi.
ABD firması ürktü. Bergama Ovacık’daki ruhsatlarını yine dünya ölçüsünde büyük bir altın arama şirketi olan Avusturyalı Normady şirketine 2002 yılında sattı. Normandy de köylülerin tepkisinden nasibini aldı, madeni çalıştıramadı. 2005 yılında ruhsatlarını ve yaptığı yatırımı 44.5 milyon dolara nikah davetiyesi basarak büyüyüp serpilmiş Koza İpek’e yani Akın İpek’e sattı.
Hayrettir.
Diğer ruhsatlar da (Gümüşhane’deki Mostra- Eskişehir’deki Kaymaz-Trabzon’daki Tonya altın madenleri) parsel, parsel Akın İpek’in şirketine verilmeye başlandı ve bu şirketin elindeki ruhsat sayısı 100’ü geçti. O yıllarda Tayyip Erdoğan Başbakan’dı ve Fethullah Gülen “ne isterse verir” durumdaydı. Akın İpek’in şirketine köylü direnişlerinden gelen tepkilerin savuşturulmasında bölgelerin AKP Belediyeleri ile Çevre ve Orman Bakanlığı, taktik-stratejik destekler verdiler. 2009 yılında ise AKP hükümeti (Başbakan Tayyip Erdoğan) KDV tebliğinde değişiklik yapıp altın çıkartan şirketlerin yurt içine satışta üretimden ödedikleri KDV’nin tamamını vergiden indirme yolu açtı. Akın İpek, bu ballı tebliğ değişikliğine teşekkür etti.

* * *

Akın İpek’in “altın bulma” şirketi yılda ne kadar altın üretiyor? Yılda ne kazanıyor?
2005’te aldı.
2015’teyiz.
Bu yılı saymayalım.
2006-2014 arasında ne kadar altın çıkardı, ne kadarını içeride sattı, ne kadarını ihraç etti, devletten vergi avantajı ve diğer teşviklerden sağladığı destek ne oldu? Havuz medyası 7 milyar doları yurt dışına çıkardı diye yazıyor. Akın İpek ise “2010’dan 2015’e kadar 2 milyar dolar değerinde altın ürettim” diyor.
Hangisi doğru?
Aradaki fark nedir?
Gerçeği bilelim.

* * *

Akın İpek’e parsel parsel ruhsat yağdıranlar cevap versin: Akın İpek, emek ve alın teri ile kazandığı parayı mı Fethullah Gülen’e gönderiyor yoksa alevera-dalevera mı var? Fethullah Gülen’e giden paranın içinde, KDV tebliğiyle ikram edilmiş kaç milyon TL vergisi verilmemiş, gerçekte tüm Türk halkının parası sayılması gereken kaynak var?
Çember çevirmeyi bırakın.
Cevap verin.
Akın İpek, ikinci Rıza Sarraf mıdır? Birinci Rıza Sarraf, kutulara dolar koydu, ikinci Rıza Sarraf, Fethullah Gülen’e dolar transfer etti? Siz neden göz yumdunuz?