Seçim havası tavını aldı. Anketler, eğilim raporları yayınlanıyor. Vatandaşa soruyorlar: En büyük dertlerini sıralıyor: İşsizlik, maaşların ve ücretlerin geçinmeye yetmemesi, sadakaya bağlanmış yoksulluğun hızlı artışı, yolsuzluk, rüşvet, hırsızlık, adam kayırmaların patlaması, kutsal kitap Kuran’ın arkasına saklanarak saray harcamalarının gözden kaçırılması ve bir de “seçime hile katacaklar” korkusu.
Seçmen ne yapacak?
Defteri dürmesi beklenir.
Muhalefet ne yapacak?
Seçime hileyi önlemesi gerekir.
İktidar ne yapacak?
Patatesten temel atacak.
Yeni Türkiye’yi kuracak.
En yaman sözcülerinden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “son dört ayda hiç durmayıp fiyatı yüzde 80 artan patatesin enflasyonu sıçrattığını” varsayarak; “Patates ithalatını serbest bırakıp İran patatesi ile Niğde patatesinin belini kıracaklarını” açıkladı. Sözüm ona Niğde, Adana, Ödemiş, Bolu, Sakarya’nın üreticileri, patatesin kilosunun 5 liraya kadar çıkmasını başarmışlar. Ceplerini dolduruyorlarmış (!) Haldeki kabzımallar, kabzımala mal indiren kayıt dışı aracılar, semt pazarlarının patates satıcıları ve şehirlerdeki süpermarket zincirlerini de işte bu yanında profesör ekonomistleri danışman olarak çalıştıran Niğdeli, Adanalı, Ödemişli, Bolulu ve Sakaryalı köylüler yönetip manipüle ediyorlarmış (!) Böylece sıçrayan patates fiyatları gidip “Eski Türkiye’de tek haneye indirilmiş enflasyonu” yeniden alevlendirmiş. Enflasyon alevlenince; yoksulluk, yolsuzluk, geçim darlığı, işsizlik, doların çıldırması, bu arada Saray’ın harcamaları da yükselmiş (!)
Hepsi yerli patates yüzünden.
Kahrolsun yerli (!)
Yaşasın ithal (!)
Ekonomi Bakanı olayı çözmüş.
Getirecek ithal İran patatesini.
Kilosu 50 kuruşa yedirecek.
Düşürecek enflasyonu (!)
Yoksulluk bitecek.
Yolsuzluk son bulacak.
İşsizliğin beli kırılacak.
Herkesin iki işi olacak.
Saray’ın harcaması inecek.
Oylar AKP’ye akacak.
Başkanlık gelecek.

* * *

Başkanlıkla birlikte Yeni Türkiye’ye geçilecek ve Yeni Türkiye’nin temeli patatesle atılacak (!)
Patates Müsteşarlığı kurulacak.
Ve MİT’e bağlanacak.
Ödemiş’de, Adana’da, Niğde’de, Sakarya’daki patates üreticisi köylüler içinde; “Tarladan tencereye patates tedarik zincirinde fiyat dengesini bozup enflasyonu sıçratanları” MİT tek tek izleyip, “makul şüpheli” olarak sorguya alacak. İkinci yenilik de patatesle olacak. Saray’da da bir “Patates Başkanlık Birimi” oluşturulacak. Bu birim için 12 yeni Mercedes makam aracı alınacak. Patates Başkanlık Birimi’nin başına Başkan Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak ve onun yardımcılığına da ayda 90 bin TL maaşla Yiğit Bulut getirilecek. Tayyip Erdoğan’a bağlı “Patates Başkanlığı” ile Ahmet Davutoğlu’na bağlı “Patates Müsteşarlığı” paralel, uyumlu, koordineli çalışacak. Kadrolara tek bir tane dahi Fethullahçı sızdırılmayacak. Kemal Kılıçdaroğlu’na inat Bilal’in gemilerine mazot 1 TL’nin altında fakat patates üreticilerinin traktörlerine 10 TL’nin üstünde satılacak.
Yeni Türkiye patatesle...
Seçimden hemen sonra...

Botokslu mozaik!


Hatay Müzesi’nde tarihi mozaikler restore edilirken orijinal halinden fena halde sapmalar yapıldığı haberlerini Kültür Bakanlığı yalanladı. Bakanlık, “Mozaikleri bozmadık, gazeteciler fotoğraf oyunu yapıp ‘botokslu mozaik’ başlığı attılar” demeye getirdi. Bu arada; restorasyonun nasıl verildiği, ihale yapılıp yapılmadığı, kaça verildiği, restorasyonu yapan firmanın “yeterlilik belgesinin” bulunup bulunmadığı, firmanın sahibinin iktidar yakını olup olmadığı araştırılmadı, sorulmadı, sorgulanmadı. Kim bu firma?