İşa­ret­ler gös­te­ri­yor ki AKP, 7 Ha­zi­-ra­n’­da­ki se­çim ön­ce­sin­de mu­ha­le­fe­ti, özel­lik­le CHP ve MHP’­yi iti­bar­sız­laş­tı­ra­bil­mek için her yo­lu de­ne­ye­cek.
Bu uğur­da akıl­la­ra dur­gun­luk ve­re­cek yön­tem­ler dev­re­ye gi­re­cek.
Yan­daş med­ya ara­cı­lı­ğıy­la if­ti­ra ve ha­ka­ret gır­la gi­de­cek, düz­me­ce bel­ge ve gö­rün­tü­ler­le iti­bar kat­li­am­la­rı ya­pı­la­cak.
Te­tik­çi­le­re ope­ras­yon­la­rın mal­ze­me­le­ri­ni, ül­ke­nin gü­ven­li­ği için fa­ali­yet gös­ter­me­si ge­re­ken dev­le­tin has­sas ku­rum­la­rın­da oluş­tu­ru­lan “ö­zel bi­rim­le­r” ser­vis ede­cek.
Top­lum yan­daş med­ya­nın yar­gı­sız in­faz­la­rı­na iti­bar et­me­di­ği ve is­te­ni­len so­nuç alı­na­ma­dı­ğı tak­dir­de, bu kez gö­zal­tı ve tu­tuk­la­ma­la­ra baş­vu­ru­la­cak.
Ye­ni bir ca­dı avıy­la, mu­ha­lif seç­men kor­ku­tu­la­cak.
Sin­yal­le­re ba­kar­sa­nız, kim vur­du­ya gi­den­ler bi­le ola­cak.
Da­ha da kor­kun­cu, fai­li meç­hul ci­na­yet­ler düz­me­ce ka­nıt ve ta­nık­lar­la, mu­ha­le­fe­tin üze­ri­ne yı­kıl­ma­ya ça­lı­şı­la­cak.
Yet­me­di mi?
“AKP ik­ti­da­rı­nı sür­dü­re­bil­mek için her yol ser­bes­t” söy­le­mi, bu ür­kü­tü­cü se­çim stra­te­ji­si­nin pa­ro­la­sı ha­li­ne ge­le­cek.
Böy­le­ce Tür­ki­ye, Cum­hu­ri­yet ta­ri­hi­nin en zor, en ka­ran­lık ve en kri­tik dö­ne­mi­ni ya­şa­ya­cak.
Bu gi­diş­le san­dı­ğın seç­me­nin önü­ne gel­me­si bi­le güç­le­şe­cek.

* * *

Zi­ra bi­ri­le­ri çok kor­ku­yor.
İk­ti­da­rı kay­bet­ti­ğin­de yar­gı­la­na­ca­ğı­nı gö­rü­yor.
Hır­sız­lık ve yol­suz­luk id­di­ala­rı­nın he­sa­bı­nı ve­re­me­ye­ce­ği­ni, Ana­ya­sa­’yı as­kı­ya al­ma­nın ken­di­si­ni ne­re­ye gö­tü­re­ce­ği­ni çok iyi bi­li­yor.
O ne­den­le fa­şiz­min ve dik­ta­tör­lü­ğün res­men ila­nı an­la­mı­na ge­le­cek ya­sa­la­ra bi­le can hav­liy­le sa­rı­lı­yor.
Bun­la­rın bir an ön­ce çı­ka­rıl­ma­sı­nı is­ti­yor.
Ta­li­mat­lı adam­la­rı da mu­ha­lif­le­rin ba­şı­nı tok­mak­la ya­ra­rak, tek­me to­kat ata­rak, ka­dın er­kek ay­rı­mı yap­mak­sı­zın önü­ne ge­le­ne sal­dı­ra­rak oluş­tur­duk­la­rı te­rör at­mos­fe­rin­de, fa­şi­zan ya­sa­la­rı ol­du bit­ti­ye ge­tir­me­ye ça­lı­şı­yor.

* * *

Sev­gi­li okur­la­rım,
Tüy­ler ür­per­ten bu id­di­ala­rı ben söy­le­mi­yo­rum.
Bun­la­rı ta­raf­sız göz­lem­ci­ler, hu­kuk­çu­lar ve An­ka­ra ku­lis­le­ri­ni ta­kip eden­ler söy­lü­yor.
De­mok­ra­si­ye gö­nül ve­ren her­kes, olup bi­te­ni ür­ke­rek iz­li­yor.
Sağ­du­yu­lu yurt­taş­lar bu gi­di­şin ha­yır­lı bir gi­diş ol­ma­dı­ğı­nı, ser­gi­le­nen oyu­nun çok kö­tü son­la bi­te­ce­ği­ni his­se­di­yor.
Bu ne­den­le en­di­şe­ler gi­de­rek ar­tı­yor.

* * *

Pe­ki mu­ha­le­fet par­ti­le­ri­nin bu teh­li­ke kar­şı­sın­da ne yap­ma­sı ge­re­ki­yor?
Ame­ri­ka­’yı ye­ni­den keş­fet­me­ye ge­rek yok!..
De­mok­ra­si­ye gö­nül ver­miş ve de­mok­ra­tik bi­lin­ce sa­hip top­lum ke­sim­le­ri­ne sa­hip çık­ma­la­rı, as­kı­ya alın­mış ol­ma­sı­na bak­ma­dan, Ana­ya­sa gü­ven­ce­si al­tın­da­ki tüm hak­la­rı kul­lan­ma­nın bir yurt­taş­lık ve de­mok­ra­si gö­re­vi ol­du­ğu­nu ha­tır­lat­ma­la­rı ge­re­ki­yor.
Prog­ram­la­rı bir­bi­ri­ne ben­ze­yen bö­lün­müş mu­ha­le­fet par­ti­le­ri­nin de se­çim­le­re ka­dar sa­vaş bal­ta­la­rı­nı gö­müp bir ça­tı al­tın­da top­lan­ma­la­rı, gi­de­rek ka­çı­nıl­maz olu­yor.
Kır­gın­lık­lar, kı­sır he­sap­lar ve bun­la­ra da­ya­lı su­dan ma­ze­ret­ler, de­mok­ra­si­yi bek­le­yen bü­yük teh­li­ke kar­şı­sın­da an­lam­sız ka­lı­yor.
Ta­rih, mu­ha­le­fet par­ti­le­ri­ne Cum­hu­ri­yet dö­ne­mi­nin bu en ka­ran­lık, en ür­kü­tü­cü sü­re­ci­ni aş­ma ve top­lu­mu ay­dın­lık ya­rın­la­ra ta­şı­ma gö­re­vi­ni ve­ri­yor.

* * *

Di­ye­lim ki ol­ma­dı, tek ça­tı al­tın­da bir­leş­me gay­ret­le­rin­den so­nuç alı­na­ma­dı, güç bir­li­ği sağ­la­na­ma­dı.
O tak­dir­de şa­ibe­li ve her tür­lü de­mok­ra­si dı­şı yön­te­min ala­bil­di­ği­ne kul­la­nıl­dı­ğı se­çim­le­ri boy­kot se­çe­ne­ği ne gü­ne du­ru­yor?