Elim varmıyor ama...
Israrla mesaj yağıyor:
“Şehitleri yaz!”

*

E peki.

*

İlker Çelikcan, Tolga Artuğ, Özgür Yatakdere, Adnan Ergen, Uğur Yıldız, Resul Coşkun, Fatih Duru, Cihan Aksarı, Tayfur Hançer, Tuğrul Köseoğlu, Muharrem Öksüz, Salih Gözen, Okan Taşan, Harun Saltalı, Deniz Göçkün, Mustafa Özdemir, Mehmet Parlak, Yusuf Yelkenci, Fehmi Şahin, Ali Koç, Haluk Varlı, Ahmet Erdem, Burak Zor, Yalçın Palıt, Nebi Gündoğan, Yaşar Doğançay, Hasan Eser, İbrahim Derindere, Adem Kurtaran, Serhat Kaya, İbrahim Halil Aksoy, Akif Hatunoğlu, Kutbettin Arzu, Hüseyin Balta, Mücahit Erol, Ahmet Akalın, Feridun Bilgin, Yusuf Beylem, Doğan Acar, Mustafa Turanlı, Can Ersoy, Kadri Özkara, Ercan Hırçın, Aydın Nazillioğlu, Gökhan Çakır, Ali Barutçu, Soner Yıldırım, Şahin Altmış, Ali Öztürk, Mehmet Tuğal, Serkan Çölkesen, Cenap Aşçı, Oktay İzgi, Sezgin Uludağ, Çağdaş Arslan, Nurettin Ademoğlu, Mert Cömert, Ahmet Unkun, Ali Sarak, Ali Çakar, Mehmet Ali Bozkurt, Yavuz Sonat Güzel, Süleyman Çakır, Bircan İlhanlı, Nedim Erbay, Alper Taşbaş, Yunus Arda... Sadece üç haftada.

*

Herhangi bir gelişmiş ülkede, insanı boşver, bu kadar sayıda kedi ölsün...
O ülkenin hükümeti tası tarağı toplar, istifa eder.

*

Bunlar hiç istifini bozmuyor.
Suratlar kösele.

*

Ve, çok şaşacaksınız ama, yukardaki listede şehitlerimizle birlikte dört tane bakan’ın ismi var.

*

Yazının burasına gelince, tekrar listeye dönüp, acaba hangileri diye aradığınızdan eminim... Ben de olsam, ben de arardım. Çünkü, o bakanların ismini ben de bilmiyorum, ben de tanımıyorum.

*

Memleketin idaresini kim olduklarını tanımadığımız, kabiliyetlerini kapasitelerini bilmediğimiz, ne idüğü belirsiz tiplere emanet edeceğiz, sonra da bunların terörü bitirmesini bekleyeceğiz öyle mi?

*

Ve, gene çok şaşacaksınız ama, yukardaki listede Suruç kurbanı üç gencimiz de var. Eminim, tekrar listeye dönüp acaba hangileri diye arasanız da, bulamazsınız. Ben de bulamam. Çünkü, terörde yitirdiğimiz insanlarımız bizim için artık sadece birer rakamdan ibaret... Ateş düştüğü yeri yakıyor. Gerisi için, 34 kişi hayatını kaybetti, 16 asker şehit, 13 polis şehit, üç asker daha şehit filan.

*

Memleketi idare edenlerin, bizzat sebep oldukları her faciayı pişkin pişkin kader’e fıtrat’a yükleme sorumsuzluğu, maalesef, topluma sirayet etti.
Anormallik, normalleşti.

*

Ruhumuz...
Duygularımız kösele.

*

Bu zihniyeti değiştirmeden, günde beş vakit musalla başında toplansak bile nafile... Hissetmediği yarayı iyileştiremez Türkiye.