Cumhurbaşkanı Erdoğan, Belarus'a yaptığı günübirlik resmi gezisinden dönerken uçakta kendisine eşlik eden gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, telefonla ABD'nin yeni başkanı seçilen Donald Trump'ı arayarak tebrik etmesiyle ilgili olarak "Telefonda, karşılıklı olarak, en kısa sürede görüşmekten memnuniyet duyacağımızı ifade ettik. Türkiye'nin yurtdışına yapacağı ilk seyahatlerden biri olmasından memnuniyet duyacağımızı belirttim. Kendileri de olumlu bir yaklaşım sergilediler" diye konuştu.

İLGİLİ HABERSon dakika... Trump karşıtı gösterilerde şiddetin dozu artıyorSon dakika... Trump karşıtı gösterilerde şiddetin dozu artıyor

Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

"İlk akşam kendisini telefonla arayarak tebrik ettim. Kendisi başkanlık görevini 20 Ocak 2017'de devralacak. İmkân olursa, o tarihten önce de görüşmemiz söz konusu olabilir. Telefonda, karşılıklı olarak, en kısa sürede görüşmekten memnuniyet duyacağımızı ifade ettik. Türkiye'nin yurtdışına yapacağı ilk seyahatlerden biri olmasından memnuniyet duyacağımızı belirttim. Kendileri de olumlu bir yaklaşım sergilediler."

"GÖSTERİLER HAZIMSIZLIK, GEÇİCİ OLACAKTIR"


Türkiye için bir üst akıl vardı, o belli. Amerika için de bir üst akıl var. Burada her konuda sabırlı olmakta fayda var. Biz ne yaptık? Seçim öncesinde Sayın Trump ya da Sayın Clinton ile gidip görüşme yapalım demedik. ‘ABD halkı kimi seçerse onunla çalışırız' dedik. Birisiyle görüşüp, diğeriyle görüşmesek olmazdı. Şu anda Trump'a karşı yapılan bazı gösterilerin geçici olduğunu düşünüyorum. Sokağa çıkanların çoğu yakın bir zamanda Trump'tan randevu için sıraya girerlerse şaşırmam. Trump, FETÖ'den falan para alarak seçimi kazanmadı ki. Mali gücü vardı, kampanyasını büyük oranda kendi imkanlarıyla yaptı. Diğer tarafla ilgili olarak, onların malum yapıdan para alındığına dair söylentiler basına da yansıdı. Bu iddiaların inceleneceğine dair haberler de var. Şahsen ben, Trump aleyhtarı gösterilerin, kaybedenler arasındaki bazı kesimlerin hazımsızlığının göstergesi olduğuna inanıyorum. Bunların geçici olduğunu düşünüyorum.