YGS sonuçları ÖSYM'nin belirttiği tarihte açıklandı. ÖSYM 13 Mart Pazar günü Türkiye genelinde gerçekleştirilen, üniversiteye girmek isteyen adaylar için ilk aşama olan YGS sonuçlarının 25 Mart'ta (bugün) açıklanacağını duyurmuştu. Üniversite adayları sonuçlarına, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi üzerinden, SMS veya ÖSYM Mobil uygulaması ile ulaşabilecek.

2 milyon 178 bin 563 üniversite adayının heyecanlı bekleyişi sona erdi. ÖSYM, YGS sonuçlarının açıklandığını duyurdu.


Üniversiteye girişin ilk adımı olan YGS sonuçları için heyecanlı bekleyiş sonra erdi. ÖSYM, 13 Mart Pazar günü yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

YGS, yurt genelinde 173 il/ilçe sınav merkezinde, yaklaşık 7 bin 300 binada, 117 bin salonda gerçekleşti. Sınava katılanların sayısı geçen yıla göre 131 bin 980 kişilik artış göstererek toplam 2 milyon 178 bin 563 oldu.

YGS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN!



Sonuçlardan önce ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Demir'den hatalı sorulara yönelik bir açıklama geldi. Demir, YGS’de  iki sorunun iptal edildiğini bir sorunun doğru cevabının da değiştirildiğini açıkladı.

LYS BAŞVURULARI 1 NİSAN'DA BAŞLIYOR!

Adaylar YGS’ de 150 baraj puanını geçtiklerinde ise iki yıllık ön lisans ve açık öğretim fakültelerini tercih edebilecekler.

YGS’ye giren adayların LYS’ye başvuruda bulunabilmeleri için taban baraj puanı ise 180. YGS puan türlerindeki puanlardan en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar isterlerse LYS’lere başvurabilecek. LYS’lere başvurular, 1-14 Nisan 2016 tarihleri arasında yapılacak.