Ali Ekber ERTÜRK

Sayıştay’ın Meclis’e gönderdiği raporda, TÜRKSAT yönetimine 10 milyon lira fazla fazla ödeme yapıldığı belirtildi. Bunun faiziyle geri alınması gerektiği belirtildi...

Foto: DHA


Sayıştay, Türksat’taki ballı maaşları ortaya çıkardı. Kurumun 2014 hesaplarını inceleyen Sayıştay, Yönetim Kurulu üyeleri ve üst düzey bürokratlara fazladan para ödendiğini tespit etti.

Türksat, Yönetim Kurulu üyeleri, genel müdürler, müfettişler, danışmanlar ve koordinatörlere yıllar içinde 10 milyon lirayı aşkın fazla ödeme yapıldığı belirlendi. Sayıştay tarafından yapılan incelemeler sonucunda hazırlanan rapora göre, 19 yönetim kurulu üyesine 2.3 milyon lira, 7 denetçiye 394 bin 146 lira, genel müdür yardımcıları, müdür, direktör, danışman, teftiş kurulu başkanı, müfettiş ve hukuk müşavirlerine de 8 milyon 700 bin lira fazladan ödeme yapıldı.

“YASALARA AYKIRI ÖDEME YAPILDI”


Sayıştay, Türksat’a yazı yazarak, “Yapılan fazla ödemeleri, faiziyle birlikte ilgili kişilerden tahsil edin” dedi. Sayıştay bu konudaki tespitini şöyle değerlendirdi: “Türksat A.Ş. Yönetim ve Denetim Kurulu üyeleri ile bazı personelinin ücretleri konusunda, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Denetim Hizmetleri Başkanlığı’nca hazırlanan rapordaki tespitler ve zamanaşımı süreleri de dikkate alınarak; Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerine 01.01.2014 tarihine kadar; yasalara aykırı olarak yapılan fazla ödeme tutarlarının, Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerinden, ödemenin yapıldığı tarihten itibaren hesaplanacak yasal faizi ile birlikte tahsil edilmesi.”