Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı olan ismi 2011 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak değiştirilen  kurum, son dönemdeki bakanlarının "ailevi ilişkileri ile" dikkat çekiyor. Öyle ki dün görevini Fatma Betül Sayan Kaya'ya devreden Sema Ramazanoğlu 2009 ile 2011 yılları arasında aynı koltukta oturan Sema Aliye Kavaf'ın kardeşiydi. Ablası ile aralarının açık olduğu basına yansıyan Sema Ramazanoğlu, 6 yıl sonra kardeşinin yürüttüğü görevi üstlenmiş ve düne kadar bu görevde kalmıştı. Dün bu koltuğa oturan Fatma Betül Sayan Kaya'nın ablası Ayşe Hilal Sayan'ın da bakanlıkta müsteşar yardımcısı olduğu ortaya çıktı. Tüm bu ayrıntılar özellikle sosyal medyada "adı üstünde gerçekten 'aile' bakanlığı oldu. Allah huzurlarını bozmasın. Abla-kardeş, kardeş-abla halef seleflikle bakanlık yürütülüyor" yorumlarına neden oldu.


bakan
Başbakan Binali Yıldırım yeni hükümeti kurarak görevine resmen başladı. 65. Hükümet kabinesinin en genç ismi ise 35 yaşındaki Fatma Betül Sayan Kaya oldu. Kaya Aile ve Sosyal Poyikitalar Bakanı olarak görevlendirildi. Fatma Betül Sayan Kaya’nın (35) bu koltuğa getirilmesi bakanlıkta ilginç bir ilişkiye de neden olacak. Bakan Kaya’nın ablası Ayşe Hilal Sayan Koytak, (37) şu anda bakanlıkta Müsteşar Yardımcısı olarak görev yapıyor. Böylelikle Aile Bakanlığı’nda abla ile kardeş de birbirinin amiri ve memuru oldu.

FOTO:DHA - Kavaf (solda)  ile Ramazanoğlu (sağda) aralıklarla Aile Bakanlığı koltuğunda oturdu. FOTO:DHA - Kavaf (solda) ile Ramazanoğlu (sağda) aralıklarla Aile Bakanlığı koltuğunda oturdu.

ÖNCEKİ İKİ BAKAN DA KARDEŞTİ


Aile Bakanlığı'ndaki abla-kardeş ilişkisi önceki dönemlere de damga vurmuştu. Görevini Sayan'a devreden Sema Ramazanoğlu da 2009 ile 2011 yılları arasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yapan Selma Aliye Kavaf'ın kardeşiydi. Ablası ile aralarının açık olduğu basına yansıyan Sema Ramazanoğlu, 6 yıl sonra kardeşinin yürüttüğü görevi üstlenmiş ve düne kadar bu görevde kalmıştı.

bakan-annesi3 KIZINDAN İKİSİ BAKAN OLDU


AKP Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu'nun kabineye girmesine en çok sevinenlerden biri, annesi 80 yaşındaki Gülseren Bostancı olmuştu. Önceden diğer kızı Selma Aliye Kavaf ile aynı sevinci yaşayan anne Gülseren Bostancı, aile için mutlu haberi yakınlarının telefonuyla öğrenmiş ve  "Devletimize, milletimize hayırlı olsun. Bu ikinci bakan. Herkese nasip etsin inşallah. Hayırlı olur ailemize. Kızım çok çalışmış. AK Parti kurucuları arasında, çok emeği var. Telefonlar sürekli çalıyor. Televizyonu açmadım. Ağabeyim aradı ondan öğrendim. Sema hanım çok çalışkandır. Bütün çocuklarım öyledir. Babaları da öyleydi. Amcaları onlara rehber oldu. Selma da önce milletvekili sonra bakan oldu. Şimdi sıra Sema'ya geldi. İkisinin de partide çok emeği var. Sema'nın çocukları küçüktü. Parti için çok çalıştı emeği var, hakkıydı. Üç kızımdan ikisi bakan oldu. Allah, tamamına erdirsin. Allah nazardan saklasın. Çok çalışmış haybeden değil, emekleri var" demişti.