Çankırı’nın Eldivan ilçesi Belediye Başkanı Nusrettin Gökçer bordo bereli Yılmaz Gülhan’ın bilinmeyen yönünü SÖZCÜ’ye şöyle anlattı:

“Bu aileye ikinci kez şehit ateşi düştü. Abdullah Öcalan’ı Türkiye’ye getiren grubun içerisinde yer alan üsteğmen Yılmaz Gülhan kardeşimizi 2001 yılında Malatya’da bir uçak kazasında kaybetmiştik. Şimdi de onun kardeşi olan 2 çocuk babası Hasan’ı şehit verdik”

ACIMADAN SIKTILAR


Beştepe’deki Jandarma Genel Komutanlığı’nda yaşanan tüyler ürperten infazın detaylarını MHP Gaziantep milletvekili Ümit Özdağ açıkladı. Özdağ olayı şöyle anlattı:

“Üsteğmen Yılmaz Gülhan bordo bereliydi. 2001 yılında 34 Özel Kuvvet mensubu ile birlikte Malatya yakınlarında düşen Casa uçağında şehit oldu. Kardeşi Hasan Gülhan ise, Terörle Mücadele Daire Başkanı Turgut Aslan’ın korumasıydı. 15 Temmuz akşamı Jandarma Genel Komutanlığı’na gittiler, rejin alınıp, ellerini ve gözleri bağlandı.

İNFAZ EDİLECEĞİNİ ANLADI


Hasan Gülhan infaz edileceğini anladığı zaman, ‘Ben şehit kardeşiyim’ dedi. Kimi infaz edeceklerini bilmelerini istedi. FETÖ’cüler ise dinlemedi ve ateş etti, Gülhan şehit oldu. Ağabeyinin Çankırı’daki mezarının yanında toprağa verildi. Başına 3 kurşun sıkılan TEM Başkanı Turgut Aslan ise hastanede yaşam mücadelesi veriyor’’

2 İSİM TUTUKLANDI


Darbe gecesi Turgut Aslan’ı vuran ve koruma polisi Hasan Gülhan’ı öldürdükleri öne sürülen Albay Erkan Öktem ile Yüzbaşı Ramazan Karabulut tutuklanmıştı. Jandarma Binbaşı Erhan Karlıdağ Aslan’ın vurulmasına ilişkin ifadesinde "Onu vuranı da gözaltında gördüm. Ramazan isimli Yüzbaşıydı. Ramazan şu an buradaysa kesinlikle FETÖ ile bağlantısı vardır" demişti.

hasan-gulhan-880-2