ONBİNLER OT FESTİVALİNDE BULUŞTU

Yedincisi gerçekleştirilen Alaçatı Ot Festivali büyük ilgi topladı. 7-10 Nisan arasında düzenlenen festivalde iğne atılsa yere düşmeyecek görüntüler ortaya çıktı.



Festival için İzmir ve Ege'nin yanısıra, Konya, Kocaeli, Muğla, Bursa gibi birçok uzak şehirden de vatandaşlar Çeşme'ye akın etti.



FESTİVALİN MODASI PAPATYA TACI




Festivalde renkli ve eğlenceli anlar yaşandı. Bando ve müzik gruplarına vatandaşlar şarkı söyleyerek ve dans ederek katıldı. Çok sayıda kadının başına taktığı "Papatya Tacı" göze çarptı.



FARKLI LEZZETLER SUNULDU

Alaçatı sokaklarına yüzlerce stant kuruldu. İzmirli kadınlar stantlarda ev yapımı ürünlerini sergiledi. Her türlü otun yer aldığı stantlarda ayrıca "Bergamutlu Kurabiye", "Ispanaklı Pasta", "Otlu Tuzlu Kek", "Enginarlı Pilav", "Radikalı Köfte", "Damla Sakızlı Kurabiye", "Otlu Kalbur Tatlısı" gibi ürünler dikkat çekti. "Zencefilli Kekik Balı" ile "Süt Reçeli", "Ihlamur Reçeli", Çeşme'ye özgü "Sakızlı Limonlu Reçel"i de ilgi gören ürünler arasındaydı. Zeytin, biberiye, gül ve çilek aromalı sabunlar da sergilenen bitkisel ürünlerden oldu.



DOĞA YÜRÜYÜŞLERİ, SÖYLEŞİLER, YARIŞMALAR



Dağlarda ve kırlarda yürüyüşler düzenlendi. Birçok kişi doğada yabani otları tanıma ve toplama fırsatı buldu. Yemek atölyesinde gurmeler farklı lezzetleri anlattı. Uzmanlar İzmir ilinin endemik bitki türlerini tanıttı. Otlu gıda ürünleri hakkında bilgilendirici söyleşiler yapıldı. "Sürdürülebilir Tarım" ve "Sağlıklı Yaşam" konularında söyleşiler gerçekleştirildi. Festival kapsamında yemek yarışmaları da düzenlendi. Festivalde ot ürünleri ile sunulan yiyeceklerin yanısıra el sanatları stantları da kuruldu.



OTELLER TAMAMEN DOLDU



Festival kortejinin önünde bir koç yürütüldü. Çeşmeli genç kızların yöresel kıyafetler ile yer aldığı kortej yürüyüşüne katılan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Alaçatı Ot Festivali'ne yaklaşık yüz bin ziyaretçinin geldiğini bildirdi. Festivalin apayrı bir önemi olduğunu ifade eden Dalgıç," Ülkemizin içinden geçtiği süreç nedeni ile insanlarımız çok asık suratlı kalmıştı. Katılan halkımız moral buldu, Çeşme'nin daracık sokaklarında birbirimizi kucaklayıp, muhabbet ediyoruz" dedi. Festival nedeni ile Çeşme'deki otellerin tamamen dolduğu öğrenildi.