Mustafa KOZAK ANTALYA, (DHA) - ANTALYA`da 35 yaşındaki Erol Yılmaz`ı öldürmekten gözaltına alınan 4 kişiden Yusuf Can Paketçi, kavga sırasında Yılmaz`ın maket bıçağıyla kendisi ve kardeşine saldırması üzerine bıçağı rasgele savurduğunu, amacının öldürmek olmadığını söyledi.
Erol Yılmaz, 9 Şubat akşamı saat 21.25 sıralarında Özgürlük Mahallesi Mithat Paşa Caddesi`ndeki taksi durağı önünde bir otomobilin içinde bıçaklanarak öldürüldü. Cinayetle ilgili Yusuf Can Paketçi, Kemal Paketçi ve Halil İbrahim Paketçi kardeşler ile Akın B. gözaltına alındı.
Cinayete, Kemal Paketçi`nin internette satışa çıkardığı otomobil ilanının neden olduğu ortaya çıktı. İlanla ilgili tartıştıkları Erol Yılmaz`ı bıçaklayarak öldürdükleri iddia edilen 3`ü kardeş 4 şüpheliden Yusuf Can Paketçi, polisteki ifadesinde, olay günü kardeşi Kemal`in kendisine telefon açıp, internette satışa çıkardığı araçla ilgili bir kişiyle tartıştığını söylediğini anlattı. Yusuf Can Paketçi, şöyle dedi:
“Kardeşim telefonda bana `Ağabey internete aracımın satış ilanını koydum. Ancak fiyatını yazmayı unutmuşum. Bir şahıs da araba ilanının altına abuk subuk yorumlar yapıp, özelden küfürlü mesajlar gönderdi. Bu şahıs beni Varsak`taki akaryakıt istasyonuna çağırdı` dedi. Ben de kardeşimden bu kişinin telefonunu alıp aradım. Bu kişi bana da küfür etmeye başladı. Bunun üzerine telefonu kapatıp kardeşimi aradım, `Muhatap olma` dedim. Ardından kardeşimin eşi Münevver`i arayıp `Kemal sarhoşun biriyle araba yüzünden telefonla tartışıyor. Adam kavga etmek için çağırıyor. Kemal`i bir yere gönderme` dedim. Akşam kardeşimin eşi Münevver beni aradı, `Abi koş Kemal bu adamlarla kavga etmek için dışarı çıktı` dedi. Bunun üzerine kardeşimi aradım. Kardeşim, telefondaki kişinin hem kendisine hem eşine küfrettiğini söyledi. Kardeşim telefonu kapatınca ben de eşim Damla`yı yanıma alıp Kemal`in evine gittim. Eşimi Kemal`in evine bırakıp kavga etmeden yetişmek için buluşma adresine gittim."
ÖNÜNE GEÇİNCE ARACI ÜZERİME SÜRDÜ
Bu sırada kardeşi Kemal`in füme renkli bir araca koştuğunu gördüğünü anlatan Yusuf Can Paketçi, “Kardeşimin elinde kan vardı. Bunun üzerine aracımla kaçan aracın peşine düştüm. Diğer kardeşim Halil İbrahim Paketçi`yi aradım. Kendisini Barış Taksi önüne çağırdım. Sonra da kaçan aracı sollayıp önüne geçtim. Araçtan inerek durdurmaya çalıştım. Ancak aracı üzerime sürdü. Ön kaputun üzerine yapışıp aracın camına yumruk attım. Ben aracın önüne düşecekken bu esnada kardeşim Halil İbrahim geldi. Kardeşim kendi kullandığı taksiyle beni sürükleyen araca sol arka taraftan vurdu. Araç savrulunca ben yere düştüm. Yerdan kalktığımda kardeşim Kemal`i aracın sağ tarafında gördüm. Ben aracın sol tarafından şahısa yaklaştım. Baktığımda şahsın elinde maket bıçağı tarzında bir şey vardı. Şahıs bana bu bıçağı salladı. Sonra da aracın sağındaki kardeşim Kemal`e sallamaya başladı" iddiasında bulundu.
Bunun üzerine aracındaki bıçağı alıp Erol Yılmaz`a savurduğunu söyleyen Yusuf Can Paketçi, “Kaç tane savurdum hatırlamıyorum. Bu esnada Kemal`in arkadaşı Akın B. de yanımıza geldi. Akın`ı olayın sonunda gördüm. Olayda kullandığım bıçağı boş bir araziye attım. Daha sonra polise teslim olduk. Amacım kesinlikle öldürmek değildi. Çok pişmanım" dedi.
DHA