Görev silahlarıyla il ve ilçe merkezlerine gitmeleri yasak olduğu için tedirginlik yaşayan korucular 3 bin 800 TL’lik silah ruhsat harcına da isyan etti.
ŞEHİT
 
Kamil ELİBOL / ANKARA
 
Muş Hasköy Korucu ve Şehit Yakınları Yardımlaşma Derneği Başkanı Erkan Akçil, 1985’den beri terörle mücadelede yer alan korucuların görev dışında “savunmasız” olduklarını belirterek, “Sürekli tehdit altındayız. Korucular taşıma ruhsatlı silah alması için bir yıllık maaşını feda etmek zorunda” dedi.
 
BİZE SAHİP ÇIKILSIN
 
Akçil, korucuların 1 Nisan’a kadar bin 100 TL maaş aldığını ifade ederek hükümetin kendilerine sahip çıkmasını istedi. Teröristlerin kendilerini çok iyi tanıdığını kaydeden Akçil ''Yasa ve yönetmelikler gereği görev silahlarımız Kaleşnikoflar ile il ve ilçe merkezlerine gitmemiz yasak. Beylik silahımız olmadığı için de örgütün hedefiyiz. Çözüm sürecinde 14 arkadaşımız evinin önünde, çarşıda yada yolda infaz edildi. MKE’de en ucuz silah 5 bin lira. Buna 5 yıllık silah taşıma ruhsatı harcı 3 bin 800 ile diğer istenilen belge evrakları masraflarını eklediğinizde 9 bin lirayı geçiyor. Bir korucu neredeyse bir yıllık maaşını ancak kendisini savunabileceği bir silaha verirse nasıl geçinecek'' dedi.
 
GÖRÜŞMELER YAPTI
 
Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen ise koruculardan silah taşıma ruhsat harcı alınmaması için hükümete çağrı yaptı. Bu konuda İçişleri Bakanı Efkan Ala, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Gürel, Meclis İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç ile görüştüklerini anlatan Sözen ''Hükümet yetkilileri yakında Meclis’e sunulacak bir torba yasada bizlerin silah taşıma ruhsatı harcından muaf tutulmamız yönünde bir düzenleme yapılacağı sözünü verdiler'' dedi.
 
1674 ŞEHİT
 
1985’den itibaren PKK’ya karşı verilen mücadelede şuana kadar bin 674 korucu şehit oldu, 3 bin korucu da yaralandı. Halen doğu-güneydoğuda 50 bin geçici, 25 bin ise gönüllü köy korucusu görev yapıyor. Şuana kadar 55 yaşını dolduran 28 bin korucu emeklilik hakkı kazandı.