Karaman’da 10 erkek çocuğun nitelikli cinsel istismara uğraması nedeniyle gündeme oturan Ensar Vakfı'nın vukuatları bitmiyor. Vakıf, geçen yıl da cinsel istismar suçundan hüküm giymiş yazarı "konuşmacı" olarak düzenlediği konferansa davet ettiği, üstelik bir de hediye verdiği ortaya çıktı.

Zeynep GÜRCANLI/ANKARA


[caption id="attachment_1154318" align="alignleft" width="670"] Mustafa İslamoğlu'nun Ensar Vakfı konferansına 'konuşmacı' sıfatıyla katıldığı ortaya çıktı.[/caption]

Karaman'da istismar suçunu gerçekleştiren kişinin Ensar Vakfı'nda öğretmenlik yaptığının ortaya çıkması ve bizzat tecavüz suçunun da Ensar Vakfı evlerinde gerçekleştiğine ilişkin iddiaların ardından, Vakfın geçen yıl da yine çocuklara tecavüz suçundan hüküm giymiş Mustafa İslamoğlu'nu, "Artvin Ensar Vakfı Kutlu Doğum Programına" davet ettiği ortaya çıktı.  Konferans'ta çocuklara konuşma yapan İslamoğlu'na, program sonunda bir de "elif tablosu" hediye edildi.

ÇOCUKLARA CİNSEL İSTİSMAR SUÇUNDAN CEZA ALMIŞTI


Mustafa İslamoğlu, 1980 yılında bir çocuğa cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle yargılanmış, suçu sabit bulunmuş ve 3 yıl ceza almıştı. İslamoğlu'nun "mağdur kişiye karşı ırza tecavüz" suçundan aldığı ceza, sanığın mahkemedeki "iyi hali" ve "pişman olduğu izlenimi" nedeniyle 2.5 yıla düşürülmüştü.