15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kamudan ihraç edilen öğretmeler ve akademisyenlerce yazıldığı tespit edilen 54 kitabın yeniden basımı kararlaştırıldı, dağıtımı da iptal edildi.

İptal edilen kitaplar arasında meslek dersleri ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitapları dikkat çekiyor. Mustafa Ünal, Fazlı Dinç, Yusuf Karaca, Semih Yolaçan, Veysel Akkaya, Süleyman Emiroğlu, Recep Kılıç tarafından yazılan kitaplar iptal edildi.

‘SAMANYOLU’ GALAKSİSİ TARTIŞMASI


Bakanlıkta yapılan değerlendirme toplantısında ise ilginç bir durum yaşandı. Bir bürokrat ''Galaksi'' ifadesinde geçen ''Samanyolu'’ kelimesinin çıkarılmasını önerdi. FETÖ'nün kapatılan ''Samanyolu'' adlı okulları gündeme geldi.

Matematik sorusunda yer alan üçgenin kenarlarının da ABC, dikdörtgenin kenarlarının ise DEFG şeklinde adlandırılması da kitabın toplatılmasına gerekçe oldu. Alfabede FG’nin arka arkaya gelmesinin Fetullah Gülen’i çağrıştırdığı yorumu yapıldı.

İLGİLİ HABERSamanyolu'nun adı nereden geliyor? Samanyolu kelimesinin kökeni ne?Samanyolu'nun adı nereden geliyor? Samanyolu kelimesinin kökeni ne?

PARANOYA OLDU


CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak da “Matematik kitabında ‘F noktasından G noktasına doğru’ örneği verildiği için Fetullah Gülen'in isim ve soyadının baş harfleri olması gerekçesiyle kitapların iptal edildiğini açıklamıştı. Budak ''Bu işi paranoya haline getirdiler. Milli gelir de çarçur ediliyor” dedi. Budak, 50 milyon değerindeki 13 bin ton kitabın dağıtımının iptal edildiğini açıklamıştı.

İLGİLİ HABER'F noktasından G noktasına' artık yasak!'F noktasından G noktasına' artık yasak!