Skandal 'laiklik' sözlerinin ardından Kahraman'ın bu konuşması tansiyonu daha da yükselteceğe benziyor... "Laiklik yeni anayasada olmamalıdır. Dindar anayasa olmalıdır" diyen Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman'ın 2014 yılında Eskişehir'de yaptığı bir konuşmasında Cumhuriyet'i kuran kadronun "dinsiz" olduğunu ima ettiği sözleri görülüyor.

İsmail Kahraman'ın "Cumhuriyeti kuran kadro pozitivisttir. Pozitivist nedir? Gördüğüne inanan. Pozitivizm Türkiye'ye geldi, ikinci Mahmut getirdi ve Cumhuriyeti kuranların ideolojisi oldu" şeklinde ifadeler kullandığı ortaya çıktı.

İŞTE ATATÜRK HAKKINDA SKANDAL İFADELER


Kaydedilen görüntülerde Hasan Polatkan Caddesi'nin adının "Atatürk Bulvarı" diye değiştirildiğini söyleyen Kahraman, devamında "Haa bugün matem günü ya. Atatürk öldü. Dünyanın hiçbir yerinde bir büyük adam öldü diye ağlanmaz. Bizim gibi gerici bir başka devlet yok. Her canlı ölümü tadacak. Vadesi geldi öldü. 'o ölmez...' e öldü. 76 senedir ölmüş adamı bırakmıyorlar.

Cumhuriyet'i kuran kadro pozitivistti. Pozitivist nedir? Gördüğüne ve tuttuğuna inanır. Peki ayeti tutuyor muyum? Hayır... Vahiy gördüm mü? Hayır... Ayeti reddederler. Şimdiki tabiri ile olguculuk. Pozitivizm Cumhuriyet'i kuranların ideolojisi oldu, dinden uzaklaştılar"


"Laiklik yeni anayasada olmamalıdır"

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği AY-BİR’in düzenlediği konferansta, "Laiklik bir kere yeni anayasada olmamalıdır. Dünyada üç anayasada laiklik var. Fransa, İrlanda, bir de Türkiye’de var. Tarifi de yok. İsteyen, istediği gibi bunu yorumluyor. Böyle bir şey olmamalıdır. Dindar anayasa meselesinden anayasamızın kaçınmaması lazım. Dini olarak bahsetmesi lazım" demişti.