Şenol GEZER / İSTANBUL

İstanbul'da 1 Şubat'tan itibaren Küçükçekmece, Eyüp, Beyoğlu'nda kahvehanelere ve derneklere silahlı baskın düzenleyen karanlık eller, sonuç alamayınca bu kez basını hedef seçti. Yeni Şafak Gazetesi'nin İstanbul Bayrampaşa'daki binası ile Akit'in Halkalı'daki binalarına pompalı tüfek ve molotoflu, saldırı düzenledi. Eylemlerde maddi mesar meydana geldi. Kahvehane saldırılarını kısa sürede aydınlatan İstanbul Emniyet Müdürlüğü (İEM), yüzleri maskeli tetikçilerin peşine düştü.

FOTO: CİHAN Bayrampaşa’da bulunan Yeni Şafak gazetesi binasına kimliği belirsiz kişiler tarafından saat 05.00 sıralarında silahlı ve molotof kokteylli saldırı düzenlendi.


Saldırılar, dün saat 05.00'da Küçükçekmece Halkalı ve Bayrampaşa'da gerçekleşti. Bayrampaşa'daki Yeni Şafak Gazetesi'ne yaya gelen, maskeli ve kimliği belirsiz 4 tetikçi,  molotoflu, silahlı saldırı düzenledi. Binanın giriş kapısına molotoflar atan saldırganlar ofislerin bulunduğu bölümlere ise uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Eylemde, ölen ya da yaralanan olmadı, koruma altındaki binada maddi hasar meydana geldi. Giriş kapısına atılan molotofun sebep olduğu yangın, güvenlik görevlileri tarafından kısa sürede söndürüldü. Saldırı sonrası olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Polis, olay yeri ve çevresini emniyet şeridiyle kapatıp inceleme yaparken, çevredeki güvenlik kameraları da incelemeye alındı. Binanın önünde bir çanta içinde kullanılmamış molotof kokteylleri ile boş kovanlar bulundu. Şüphelilerin gazete binası önünden Aksaray-Otogar bağlantı yoluna doğru kaçtığı bildirildi. 

FOTO: CİHAN Aynı saatlerde Küçükçekmece’deki Yeni Akit Gazetesi binasına yönelik de saldırı meydana geldi.


YÖNTEMLERİ AYNI

Saldırıdan kısa süre sonra, Yeni Akit Gazetesi'nin bulunduğu Akit Medya Grubu binasına bir saldırı daha düzenlendi. Küçükçekmece, Halkalı Merkez Mahallesi, Dereboyu Caddesi üzerindeki Akit Medya Grubu binasına yönelen kimliği belirsiz ve yüzleri maskeli kişiler, binaya yine molotoflu silahlı saldırı gerçekleştirdi. Binanın arka girişine gelen saldırganlar, otoparka ve bina önündeki bir kamyonete molotof kokteyli attı. Ardından da uzun namlulu silahla ateş açtı. Saldırganlar hızla olay yerinden kaçarak uzaklaşırken, kamyonda yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri, kamyonette çıkan yangını büyümeden söndürdü. İstanbul Emniyet Müdürlüğü eldeki deliller doğrultusunda operasyonlar başlattı. İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın bizzat yönettiğ operasyonların, kısa sürede sonuçlanması bekleniyor.