Sabah saatlerinde Kuleli Askeri Lisesi'ne emniyet güçleri tarafından operasyon yapıldı.

Yeni Şafak gazetesi çalışanı Mustafa Cambaz, Çengelköy'de yaşamını yitirdi. Cambaz'ın çatışma ortasında kaldığı bildirildi.

Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Şehidimiz Mustafa Cambaz’ın son mesajı.” diye, Cambaz’ın “Başkomutan Erdoğan’ın isteği ve emriyle sokağa çıkıyoruz.” tweetini de paylaştı.

Türkiye’nin camilerini de fotoğraflayan usta fotoğrafçı Cambaz’ın darbe girişimini protesto için dışarı çıktığı ve Çengelköy’de ateş arasında kalarak hayatını kaybettiği belirtildi.

Kuleli Askeri Lisesi'nde sabah saatlerinde başlayan bitti.

Kuleli Askeri Lisesi'nde 80 öğrencisinin darbe girişimine katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alındığı bildirildi. Lise çevresinde hareketlilik devam ederken, içeride sadece rütbeli askerlerin bulunduğu öğrenildi.

Kuleli Askeri Lisesi'nin önüne gelen bir öğrenci velisi, "Çocuğumla telefonla görüştüm. Çocukların normalde Cuma günü evlerine gitmeleri gerekiyordu. Ancak tatbikat var diyerek çocukları çıkarmamışlar. Gece 3 civarında olayın boyutunun farklı olduğunu anlamışlar. Söylediklerine göre şuan içeride bulunan komutanlar ayrılmış. Sadece öğrenciler varmış" dedi.

Velinin konuşmasının ardından çevredeki bazı kişiler tepki gösterdi. Polisin buradaki çalışmaları devam ediyor.