Mersin'in Tarsus İlçesi'nde hunharca öldürülen üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın katil zanlısı 26 yaşındaki Ahmet Suphi Altındöken ile babası Necmettin Altındöken, cezaevinde saldırıda yaralandı. Hastaneye kaldırılan Ahmet Suphi Altındöken hayatını kaybetti. Baba Altındöken'in tedavisi ise sürüyor. Öte yandan Suphi Altındöken'in cenazesi ise krize neden oldu.


Mehmet SERBES/ADANA


[caption id="attachment_1179179" align="alignleft" width="880"]
Özgecan Aslan cinayeti ile ilgili 26 yaşındaki Ahmet Suphi Altındöken (solda) babası 50 yaşındaki Necmettin Altındöken (ortadaki) ve arkadaşı 25 yaşındaki Fatih Gökçe (sağdaki) tutuklanmıştı.[/caption]

Geçen yıl 3 Aralık'ta Tarsus 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan son duruşmada Özgecan Aslan'ın katil zanlısı Ahmet Suphi Altındöken ile babası Necmettin Altıdöken ile arkadaşı 20 yaşındaki Fatih Gökçe, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı. Türkiye'de ölümüyle infial yaratan Özgecan Aslan'ın katil zanlısı Ahmet Suphi Altındöken ile babası Necmettin Altındöken, Adana F Tipi Kapalı Cezaevi'nde saldırıya uğradı. Silah sesleri duyulurken ağır yaralanan baba ile oğlu ayrı ayrı ambulanslarla Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

HASTANEDE YAŞAMINI YİTİRDİ


Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan oğul Ahmet Suphi Altındöken yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. 2 kurşun yarası aldığı öğrenilen baba Necmettin Altındöken'in tedavisinin ise sürdüğü bildirildi.

[caption id="attachment_1179181" align="alignleft" width="880"] FOTO:Mehmet Serbes - Baba Altındöken'in hastanedeki tedavisi sürüyor.[/caption]




[caption id="attachment_1179747" align="alignleft" width="880"] FOTO:DHA - Gece Tarsus'a götürülen cenaze gömülemeyince yeniden Adana'ya getirildi.[/caption]

CENAZE GECE DEFNEDİLMESİNİ İZİN VERİLMEYİNCE ADANA'DA GETİRİLDİ

Özgecan'ın katili Ahmet Suphi Altındöken'in cenazesi, yakınları tarafından Tarsus'ta gece defnedilmek istendi. Adana'daki belediyelerin kendilerine "Gece cenaze aracımız yok. Ancak sabah 08.00'de araç verebiliriz"  dediklerini iddia eden Altındöken'in yakınları, özel bir cenaze aracı kiraladı. Özel cenaze aracına konulan Altındöken'in cenazesinin Mersin'in Tarsus götürüldü. Tarsus Merkez Kabristanı'na gelen cenaze, Tarsus Belediye Meclisi'nin gece cenaze defnini yasaklayan bir kararı nedeniyle gömülemedi.

KİMSESİZLER MEZARLIĞINA GÖMÜLECEK


Güvenlik gerekçesiyle cenaze definini gündüz saatlerinde yapmak istemeyen Altındöken'in yakınları, Tarsus'ta kimsezsizler mezarlığının bulunmaması nedeniyle aynı araçla cenazeyi tekrar Adana'ya getirdi. Adana Devlet Hastanesi Morgu'na teslim edilen cenazenin bugün mesai saatlerinde kimsesizler mezarlığına gömüleceği öğrenildi.

GÜLTEKİN ALAN İSİMLİ MAHKUM ÖLDÜRMÜŞ

Öte yandan Cumhuriyet Savcılığı ile cinayet masası dedektiflerinin inceleme ve sorgulamaları geç saatlere kadar devam etti. Ancak olayın oluş şekliyle ilgili bir açıklama yapılmadı.

Cezaevinden sızan bilgilerde cinayet zanlısı olarak 50 yıla hükümlü İç Anadolu’da çeşitli illerde birçok suça karışan ve ‘Suç makinesi’ olarak tanınan Gültekin Alan’ın sorgulandığı anlaşıldı. Silahın cezaevine nasıl sokulmuş olduğu da henüz netleşmedi. İddiaya göre, adı yetkililerce henüz açıklanmayan zanlının tabancayı tuvalette bulduğunu söylediği belirtildi. Sorgulama ekibinin bazı mahkumların suçu üstlenmesi olasılığını da dikkate alarak, sorgulama yaptığı bildiriliyor.

TÜRKİYE'Yİ AYAĞA KALDIRAN CİNAYETTE NE OLMUŞTU?

Mersin'in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015'te tecavüz girişimine direndiği için bir minibüste vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Aslan'ın yanmış bedeni 13 Şubat 2015 günü suçu beraberindeki iki kişiyle işlediğini itiraf eden kişinin jandarma ekiplerini olay yerine götürmesi ile bulundu.

Özgecan Aslan cinayetinin ortaya çıkması Türkiye çapında olayın ortaya çıktığı gün ve takip eden günlerde öfkeye ve gösterilere yol açtı. Binlerce kadın, kadınların tecavüzüne, şiddet görmesine ve öldürülmesine hükümetten yeterli tepkinin gelmemesiyle bu durumun normalleşmesi gerekçesiyle sokaklara döküldü. Gösterilerde kadına karşı şiddetle ilgili daha güçlü tedbirlerin alınması istendi. Olay sosyal medyada da büyük ilgi gördü ve ülke çapında pek çok gösterinin düzenlendiği 16 Şubat günü "Kara Pazartesi" olarak anıldı.
Olay günü neler oldu?

Cinayetin yaşandığı 11 Şubat 2015 tarihinde Aslan, Tarsus'ta bir alışveriş merkezinde arkadaşıyla birlikteydi. Alışveriş merkezinde arkadaşından ayrıldı ve evine gitmek için bir minibüse bindi. Özgecan Aslan'dan bir süre haber alınamayınca 11 Şubat 2015'te ailesi tarafından polise kayıp olduğu yönünde dilekçe verildi. Bu tarihten itibaren, kayıp olan Özgecan Aslan’ı arayan jandarmanın, kendilerine yol soran bir minibüsten şüphelenmesi üzerine yapılan aramada minibüsün içinde kan izlerine rastlandı. Jandarma bu kişileri yakaladı. Ancak yapılan sorguda bir sonuca varılamadı ve şüpheliler kısa bir süre sonra serbest bırakıldı.

KATİLLER OLAYI SOĞUK KANLILIKLA ANLATMIŞTI

Minibüs şoförünün ifadesinde yer alan bilgilere göre şoför Suphi Altındöken, Mersin’e D-400 karayolundan gitmesi gerekirken güzergah değiştirerek Tarsus - Mersin Otoyolu'na doğru saptı. Sürücünün güzergahını değiştirmesinden ‘kaçırılıp başına kötü bir şey geleceğini’ anlayan ve tepki gösteren Özgecan, şoförle tartıştı. Tecavüz girişiminde bulunan Suphi Altındöken'e Özgecan biber gazı kullanarak engel olmaya çalıştı. Ancak bunun ardından Suphi Altındöken tarafından birkaç kez bıçaklandı ve demir çubukla öldüresiye dövüldü. Tarsus'a geri dönen zanlı olayı babasına ve bir arkadaşına anlattı ve yardım istedi. Üç kişi olay yerine döndüler ve Özgecan Aslan'ın cesedini ormanda ateşe verdiler. Özgecan'ın direndiği sırada zanlı Suphi Altındöken'in yüzüne tırnaklarını geçirmesi nedeniyle bu üç kişi Özgecan'ın ellerini keserek, olası bir DNA tespitinde bir eşleşmenin önüne geçmek istediler.

Zanlıların tümünün yakalanmasından sonra polise verdikleri ifadeler sonucu Özgecan'ın cesedi, Cinderesi yatağında yüzünün ve vücudunun bir bölümü yanmış halde bulundu. Tarsus Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ceset yandığı için kimlik tespiti Özgecan'ın kıyafetleri üzerinden yapılabildi.